notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Meditáció a karantén alatt: Így segíti a meditáció a mentális egészséged megőrzését a karantén alatt

hirdetes

Hogyan segít a meditáció túlélni a #maradjotthon időszakot, és hogyan csináld?

CZs
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Lássuk be, éltünk már könnyebb időket is a mostaninál, és nyilvánvalóan nem az a legeslegnagyobb problémánk, hogy otthon kell maradnunk. Ennél sokkal több dolog ad okot az aggodalomra.

Tippek meditációhoz

Ezen is túl leszünk egyszer

Persze könnyű azt mondani, igaz? De ez tényleg így van: ennek is vége lesz. Addig azonban még váratlan események sorával találhatjuk magunkat szemben, más és más kihívásokkal kell megküzdenünk. Nem könnyű azoknak, akik egyedül kényszerültek otthon maradni, és azoknak sem, akiknek 3-4 gyerek online oktatása során kell helytállnia, meg összetartani a háztartást, arról nem is beszélve, ha mindezt a home office fejeli meg. És akkor most még csak a hétköznapi nehézségekről beszéltünk.

Új szokások

Mindig igyekszem pozitívan tekinteni a jövőbe, és másokat is erre ösztönzök. Az agyamra mennek a negatív, kétségbeejtő hírek, amik a nap 24 órájában a szemünk elé kerülnek, de azért lássuk be, mindannyiunknak új napirendet kell/kellett kialakítania, amelyeket új szokások is követtek. Neked is megváltozott a reggeli rutinod? Természetes, nekem is! Az ember tud alkalmazkodni, így talán ezzel még csak-csak megbirkóznánk. Ennél azonban sokkal nagyobb gond a jövő bizonytalansága. Ez az, ami a legtöbb ember számára igazán nehéz.

hirdetes

Mi lesz később?

Lesz munkám? Mi lesz az alkalmazottaimmal? Mi lesz, ha nem lesz bevételem? A gyereknek tolódik a nyári szünet? Helyt tudok állni home office-ban? Biztosan jó döntést hoztam a hitelem fizetésének szüneteltetésével? És ezer, meg ezer, meg ezer kérdést feltehetnénk még. 

hirdetes

Ennek ellenére egyértelműen kijelenthetjük: nem engedhetjük meg magunknak a minden napos aggodalmaskodást. Nem lehet, hogy minden reggel nyomasztó érzéssel a mellkasunkban keljünk fel. Így az élet nem élet. Én már korábban elkezdtem gyűjteni a tippeket a mentális egészségem megőrzésére vonatkozóan, és pár cikket már írtunk is a témában korábban is. Ezúttal a meditáció hihetetlenül pozitív hatásaira kell felhívnunk a figyelmed. Hidd el, szinte hihetetlen dolgokat tapasztalhatsz!

Mi is a meditáció?

A meditáció rengeteg dolgot jelenthet, és számos fajtája/típusa ismert, ráadásul általában maga a meditáció célja is eltérő. Inkább olyan szellemi gyakorlatokat, technikákat és folyamatokat takar, ami elősegíti az öntudatra ébredést, a fizikai és – ami számunkra leginkább lényeges – mentális egészséget. Segít, hogy ebben a zajos világban – és az újabban zajos otthonotokban is – magadra találj. A világ vezetői szüntelenül gyakorolják a meditációt, miért ne válhatna be akkor neked is?

Lapozz, tudd meg, miben és hogyan segít a meditáció!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

lead time

A logisztikában az az időintervallum, amely alatt a megrendelés pénzzé tehető. Tovább

minõségirányítás

összehangolt tevékenységek egy szervezet vezetésére és szabályozására, a minõség... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek