notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A kormány megduplázza az építőipari beruházások támogatását.

hirdetes

A kormány megduplázza az építőipari beruházások támogatását

SzSz
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A kormány újabb nyolc milliárd forinttal megemeli az építőipari vállalkozások kapacitásnövelő és hatékonyságjavító beruházásainak támogatását szolgáló nyolc milliárd forintos pályázati keretet - mondta el az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-nek az ÉVOSZ építőipari konferenciája előtt Győrben. 

Megnövelt építőipari beruházás támogatás

Az építőipari beruházásokról szóló pályázatok kiírása pénteken jelenik meg, de csak október 15-től lehet benyújtani. Az elbírálások és a szerződéskötések után várhatóan még az idén megtörténhet a támogatások kifizetése György László szerint. 

Az államtitkár azt is hozzátette, hogy az elbírálások során fontos az adott vállalkozásnál az egy főre jutó termelési érték, illetve a bérek emelése, hiszen a kormány figyelembe veszi az építőiparban dolgozók bérének növelését. 

hirdetes

2017 és 2022 között az építésgazdaság rendelésállománya 20 ezer milliárd forintra tehető, miközben a kapacitások jelenleg 15-16 ezer milliárd forintnyi megrendelés teljesítésére elégségesek, annak ellenére, hogy az ágazatban 30%-os teljesítménynövekedés figyelhető meg a tavalyi és az idei évben. 
    

hirdetes
"Mivel az említett időszakban a megbízások közel háromnegyedét, mintegy 15 ezer milliárdnyi forint értékkel az állam generálja, az építőipari kapacitások szűk keresztmetszetét látva a következő években szeretnénk kisimítani a megrendelések növekedési ütemét" - fogalmazott az államtitkár.

György László tájékoztatása szerint a pályázati támogatások növelésével 2018 és 2020 között a korábbi 20-ról 28 milliárdra emelkedik az építőipari kkv-k beruházási támogatása. Idén a nyolc milliárd forintos keretre 149 pályázat érkezett, amelyből 82 pályázót támogattak. Az érintetteket napokon belül értesítik az eredményről.
    

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

az audit megállapításai

az összegyûjtött auditbizonyítékok és az auditkritériumok összehasonlító... Tovább

marketingauditálás

Egy vállalat marketingkörnyezetének, -célkitűzéseinek, -stratégiájának és... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Hírek Magyar