A kormány megduplázza az építőipari beruházások támogatását.

A kormány megduplázza az építőipari beruházások támogatását

SzSz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A kormány újabb nyolc milliárd forinttal megemeli az építőipari vállalkozások kapacitásnövelő és hatékonyságjavító beruházásainak támogatását szolgáló nyolc milliárd forintos pályázati keretet - mondta el az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-nek az ÉVOSZ építőipari konferenciája előtt Győrben. 

Megnövelt építőipari beruházás támogatás

Az építőipari beruházásokról szóló pályázatok kiírása pénteken jelenik meg, de csak október 15-től lehet benyújtani. Az elbírálások és a szerződéskötések után várhatóan még az idén megtörténhet a támogatások kifizetése György László szerint. 

 

Az államtitkár azt is hozzátette, hogy az elbírálások során fontos az adott vállalkozásnál az egy főre jutó termelési érték, illetve a bérek emelése, hiszen a kormány figyelembe veszi az építőiparban dolgozók bérének növelését. 

 

hirdetes

2017 és 2022 között az építésgazdaság rendelésállománya 20 ezer milliárd forintra tehető, miközben a kapacitások jelenleg 15-16 ezer milliárd forintnyi megrendelés teljesítésére elégségesek, annak ellenére, hogy az ágazatban 30%-os teljesítménynövekedés figyelhető meg a tavalyi és az idei évben. 
    

hirdetes
"Mivel az említett időszakban a megbízások közel háromnegyedét, mintegy 15 ezer milliárdnyi forint értékkel az állam generálja, az építőipari kapacitások szűk keresztmetszetét látva a következő években szeretnénk kisimítani a megrendelések növekedési ütemét" - fogalmazott az államtitkár.

 

György László tájékoztatása szerint a pályázati támogatások növelésével 2018 és 2020 között a korábbi 20-ról 28 milliárdra emelkedik az építőipari kkv-k beruházási támogatása. Idén a nyolc milliárd forintos keretre 149 pályázat érkezett, amelyből 82 pályázót támogattak. Az érintetteket napokon belül értesítik az eredményről.
    

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
Belföld Hírek Magyar

Szótár

eljárás

egy tevékenység vagy egy folyamat elvégzésének elõírt módja 1.... Tovább

érdekelt fél

érdekelt fél Olyan személy vagy csoport, akit vagy amelyet egy szervezet környezeti... Tovább

Tovább a lexikonra
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.