A kormány megduplázza az építőipari beruházások támogatását.

A kormány megduplázza az építőipari beruházások támogatását

SzSz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A kormány újabb nyolc milliárd forinttal megemeli az építőipari vállalkozások kapacitásnövelő és hatékonyságjavító beruházásainak támogatását szolgáló nyolc milliárd forintos pályázati keretet - mondta el az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-nek az ÉVOSZ építőipari konferenciája előtt Győrben. 

Megnövelt építőipari beruházás támogatás

Az építőipari beruházásokról szóló pályázatok kiírása pénteken jelenik meg, de csak október 15-től lehet benyújtani. Az elbírálások és a szerződéskötések után várhatóan még az idén megtörténhet a támogatások kifizetése György László szerint. 

 

Az államtitkár azt is hozzátette, hogy az elbírálások során fontos az adott vállalkozásnál az egy főre jutó termelési érték, illetve a bérek emelése, hiszen a kormány figyelembe veszi az építőiparban dolgozók bérének növelését. 

 

hirdetes

2017 és 2022 között az építésgazdaság rendelésállománya 20 ezer milliárd forintra tehető, miközben a kapacitások jelenleg 15-16 ezer milliárd forintnyi megrendelés teljesítésére elégségesek, annak ellenére, hogy az ágazatban 30%-os teljesítménynövekedés figyelhető meg a tavalyi és az idei évben. 
    

hirdetes
"Mivel az említett időszakban a megbízások közel háromnegyedét, mintegy 15 ezer milliárdnyi forint értékkel az állam generálja, az építőipari kapacitások szűk keresztmetszetét látva a következő években szeretnénk kisimítani a megrendelések növekedési ütemét" - fogalmazott az államtitkár.

 

György László tájékoztatása szerint a pályázati támogatások növelésével 2018 és 2020 között a korábbi 20-ról 28 milliárdra emelkedik az építőipari kkv-k beruházási támogatása. Idén a nyolc milliárd forintos keretre 149 pályázat érkezett, amelyből 82 pályázót támogattak. Az érintetteket napokon belül értesítik az eredményről.
    

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
Belföld Hírek Magyar

Szótár

újramunkálás

tevékenység egy nem megfelelõ terméken, hogy az teljesítse a követelményeket ... Tovább

nyomonkövethetõség

képesség arra, hogy nyomon kövessék a múltját, az alkalmazását, vagy a helyét... Tovább

Tovább a lexikonra
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.