notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Valóban ennyire jó dolog ez a távmunka?- Mindent a home office-ól, a home ofice pozitív és negatív hatásai, azaz a home ofiice előnyei és hátrányai

hirdetes

A Twitternél a koronavírus után is marad a home office- tényleg ennyire hatékony a távmunka?

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A home office előnyei, hátrányai

A home office fárasztóbb, mint az irodai munka?

Bizony nehéz megtalálni a megfelelő egyensúlyt, és ennek éjszakába nyúló munkavégzés, fáradtság, kialvatlanság, pszichés problémák a magán, és szociálisélet színvonalának a csökkenése lehet az eredmény. Jó dolog az, ha valaki a maga ura lehet, és saját magának oszthatja be az idejét, egészen addig, amíg ezt sikeresen csinálja, de könnyen át lehet esni a ló túlsó végére, sokkal nehezebb otthagyni a munkát, hiszen nemcsak egyszerűen az irodából haza sétálni kell.  Fennáll a túlhajszolás, kiégés kockázata!  De lehet jól is csinálni, itt is van hozzá 5+1 szuper tipp!
 

A home office egészségesebb, mint az irodai munka?

Egy felmérés adatai alapján átlagosan 8 napot töltöttek egy cég alkalmazottai betegszabadsággal a távmunka bevezetése előtt, míg ezt követően ez 5,7 napra csökkent. Ezt többek között köszönhető, hogy a távmunkában dolgozó alkalmazottak nem fertőzik le egymást, az enyhébb lefolyású betegségek pedig nem feltétlenül jelentik azt, hogy az alkalmazott nem tud dolgozni, csupán azt, hogy néhány napig otthon kellene maradnia.

hirdetes

De! A home office mozgásszegény életmódja egyáltalán nem egészséges, erre rátesz még egy lapáttal a nem megfelelő időbeosztás miatti stressz, valamint az esetleges, fentebb már említett étkezések kimaradása, vagy éppen a túl sok evés.

A home office kevésbé kontrollálható, mint az irodai munka?

hirdetes

Ez egyáltalán nem igaz, hiszen a digitális eszközökkel személyes találkozás nélkül is folyamatosan lehet felügyelni, ha nem is a munkavégzés, de a projektek jelenlegi állását, és a határidők betartását mindenképpen, így a home office-t is kontrol alatt lehet tartani. Persze vannak olyan munkakörök, ahol a távmunka nem ilyen egyszerű, és szükség van személyes jelenlétre is, de a digitális világban egyre kevesebb munka van lokációhoz kötve.

A home office jobban vonzza a tehetségeket, mint az irodai munka? 

Manapság már sokak számára alapfeltétel, hogy olyan munkát válasszanak, ahol megoldható a rugalmas időbeosztás, így az olyan cégek, akik ehhez biztosítani tudják a megfelelő körülményeket alapból jobb helyzetből indulnak. Sok fiatal tehetségnek szüksége van a szabadságra, az önkontrollra, és sokkal motiváltabban egyben hatékonyabban is végzik a munkájukat, ha maguk oszthatják be az idejüket. Mnapság már a munkára jelentkezők nagyobb részénél szerepel a rugalmas munkakör, mint alapfeltétel. Továbbá a home office-al a lokális korlátok is megszűnhetnek, hiszen távolról, a digitális eszközök segítésével is megoldható a csapatmunka. 

A home office zöldebb, mint az irodai munka?

A mostani időkben az is nagyon fontos, hogy egy-egy gazdasági szereplő odafigyeljen a környezetre. A home office mellett szól az is, hogy kevesebb szennyezéssel jár, hiszen, az alkalmazottaknak nem kell nap, mint nap autóba ülniük és súlyos kilométereket megtenniük.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

információ

értelemmel bíró adat Tovább

vevõi megelégedettség

a vevõ észlelése arról, hogy milyen mértékben teljesültek a vevõ követelményei ... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek