notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tanácsadás

hirdetes

Tanácsadás

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Életünk során többször kerülhetünk olyan választási helyzetbe, amelyben a jó, vagy helyes döntés meghozatala nehézséget jelent számunkra.

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Tanácsadás

A pályaválasztás vagy pályaváltás is ilyen összetett élethelyzet, amelyet nem mindenki tud önállóan vagy közvetlen környezete segítségével megoldani. Ez a Tanácsadási forma ezen szeretne segíteni, mely személyre szabott kérdõíveinkkel, pályakeresõ és -tervezõ szolgáltatásaikkal. A program használata során megismerhetjük önmagunkat, és fontos szempontokat kaphatunk a megalapozott pályadöntés kialakításához.
Ha a kérdõívek kitöltése során további kérdés merül fel akár önmagával vagy a témával kapcsolatban, akkor érdemes egy pályatanácsadó szakemberrel megosztania problémáit.

A személyes kapcsolatfelvételre a munkaügyi központokban és a kirendeltségeken az alábbi tanácsadási formák adnak lehetõséget:

 1. Pályatanácsadás
 2. Álláskeresési tanácsadás
 3. Munkatanácsadás
 4. Pszichológiai tanácsadás
 5. Rehabilitációs tanácsadás
 6. Társalgó

Pályatanácsadás

Ez a tanácsadási forma segíti a pályaelképzelések, pályacélok megfogalmazását, a pályadöntés meghozatalát, valamint támogatást nyújt a megvalósításhoz vezetõ út, a cselekvési terv kidolgozásához.
A tanácsadói beszélgetések során a tanácskérõ a számára leginkább megfelelõ pályák, foglalkozások körét határozhatja meg, és tudatosan megtervezheti az életpályáját.

Álláskeresési tanácsadás

Ez a tanácsadási forma az álláskeresési folyamat lépéseinek megtervezéséhez, a hatékony álláskeresési technikák (önéletrajzírás, munkapiaci marketing, felkészülés az állásinterjúra stb.) megismeréséhez, elsajátításához, az intenzív álláskereséshez nyújt gyakorlati segítséget.

Az álláskeresést segítõ szolgáltatások igénybevétele történhet:

 • egyéni álláskeresési tanácsadás keretében
 • álláskeresési ismeretek oktatása csoportfoglalkozáson
 • hirdetes
 • álláskeresési tréning formájában (3- 5 napos idõtartamban)
 • álláskeresõ klubban való részvétellel (3 hetes idõtartamban)
 1. Az egyéni álláskeresési tanácsadás az álláskeresési folyamat egy-egy lépéséhez nyújt személyre szabott szakmai segítséget: pl. önéletrajz írása, pályázat elkészítése, felvételi interjúra történõ felkészülés, beilleszkedés, munka megtartása, stb.
 2. Az álláskeresési ismeretek oktatása csoportfoglalkozáson a résztvevõk egy rövid elõadás formájában - iskolai osztályfõnöki óra keretében vagy csoportos létszámleépítés során - megismerik az álláskeresés módszereit, az elhelyezkedés jogi vonatkozásait, hallanak a munkaügyi központokban igénybevehetõ munkaerõpiaci szolgáltatásokról és támogatásokról.
 3. Az álláskeresési tréning 3-5 napos csoportfoglalkozás keretében a résztvevõk az álláskeresés folyamatát végigkísérve ismerkednek meg a hatékony álláskeresési módszerekkel. A foglalkozást követõen a munkára kész állapotban lévõ, motivált álláskeresõ önálló álláskeresést végezhet.
 4. Álláskeresõ klub részvevõi 3 héten keresztül intenzív álláskeresést folytatnak, amelyhez technikai segítséget (önéletrajzok, álláskeresõ levelek megírása, az álláskereséssel kapcsolatos iratok fénymásolása, a munkavállalással kapcsolatos telefonbeszélgetések lebonyolítása) és szakmai támogatást (egyéni álláskeresési problémák megbeszélése, álláskeresési technikák elsajátítása, begyakorlása, pozitív megerõsítés) kapnak.

Munkatanácsadás

Ez a tanácsadási forma a munkapiaci folyamatok megismerésén, a munkavállalást elõsegítõ ill. korlátozó tényezõk feltárásán, az elhelyezkedési akadályok elhárításán, valamint a szükséges támogatási eszközök meghatározásán keresztül, segíti az álláshoz jutást és az állás megtartását.
A tanácsadói beszélgetés során a tanácskérõ megerõsítést kaphat elképzelésében, bizonytalanságát, kétségeit eloszlathatja, s a megszerzett tudása, készségei, munkatapasztalatai birtokában, igényeihez igazodó döntést hozhat további szakmai pályafutásával kapcsolatban, és az elhelyezkedésére irányuló tervet dolgozhat ki, ill. valósíthat meg.

hirdetes

Pszichológiai tanácsadás

Ez a tanácsadási forma a munkavállalást elõsegítõ ill. akadályozó lelki folyamatok, pszichés problémák, életvezetési nehézségek feltárására és megoldására irányul. A pszichológus segíti a tanácskérõt személyiségének jobb megismerésében, a belsõ erõforrásainak feltárásában, pályairányultságának, pályaalkalmasságának tisztázásában, az esetleges kudarcai feldolgozásában, a bizonytalan vagy megingott jövõkép helyreállításában, motivációinak megerõsítésében, munkavégzési és alkalmazkodási készségei fejlesztésében, az egyéni életút kiteljesítéséhez szükséges távlati célok megfogalmazásában, valamint a munka világába való visszataláláshoz vezetõ út konkrét lépéseinek kidolgozásában.

Rehabilitációs tanácsadás

Ez a tanácsadási forma az egészségi okokkal - veleszületett vagy szerzett - összefüggõ munkaképesség változással kapcsolatos foglalkozási rehabilitáció lehetõségét veszi számba, és olyan ellátásokhoz, társadalmi támogatásokhoz való hozzáférést igyekszik biztosítani az érintettek számára, amelyek a munka világába való visszatalálás reális lehetõségei felé nyithatnak új utakat.
A tanácsadói beszélgetés során a tanácskérõ egészségi állapotának megfelelõ speciális ismeretekre és mélyebb önismeretre tesz szert, személyes problémái tisztázásával reális képet alkothat munkapiaci kilátásairól. Érdeklõdésének, megmaradt képességeinek feltárásával képessé válik saját értékeivel kapcsolatban valóságos ítéletet alkotni, és egyéni munkavállalási tervet tud kidolgozni és megvalósítani.

ISO 9001, ISO 14001, ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Szociális és Munkaügyi Minisztérium

Szociális és Munkaügyi Minisztérium tevékenységi köre A Szociális és Munkaügyi... Tovább

beszerzés

Szűkebb értelemben a termeléshez szükséges anyagok, segédanyagok stb. megvásárlását... Tovább

Tovább a lexikonra