notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Miért fontos, hogy Valid honlapokat készítsünk

hirdetes

Miért fontos, hogy Valid honlapokat készítsünk

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az interneten fellelhetõ honlapok többsége nem szabványos. Pedig nem kevés elõnye van annak ha betartjuk a W3C ajánlását.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

A kód egyszerûbbé, átláthatóbbá válik, kevésbé lesz problémás a böngészõkre történõ optimalizálás, mivel nem függ a megjelenés az egyéni megoldásoktól. Hosszabb életûek lesznek, kevesebb idõbe, pénzbe kerül a tervezése. Késõbb ha a szabvány megújul, gyorsabban tudjuk optimalizálni. 

Sokan úgy gondolják, hogy az általuk megcélzott célközönségnek nincs problémája az elérhetõséggel, viszont elõnyös úgy megtervezni egy oldalt hogy szem elõtt tartjuk az elérhetõségét, függetlenül a használt operációs rendszertõl, böngészõtõl. Nem jelenthetjük ki, hogy a mi oldalunk csak windows és internet explorer alá lett optimalizálva, vagy azt hogy csak MacOS alatt Safarival nézzék meg, különben nem lesz teljes funkcionalitású az adott site. Könnyeb karbantartani a szabványos oldalakat, népszerûsége nõni fog a felhasználók körében, hisz nincs korlátozás platformra vagy böngészõre nézve. 

hirdetes

A szabványok megalkotásánál szem elõtt volt tartva az is, hogy ne csak a megcélzott célközönségre koncentrálva, gondolni kell a potenciális látogatókra is. A web egy olyan hely ami olyan sok felhasználóval van megosztva, akinek az igényeiket nem ismerik.
Nem elég ha elõvesszük a könyvet és az ott leírt elõírásokat betartjuk. Sajnos a néhány köny jelenleg nem a szabványos XHTML / CSS2 szabványokra épít. Egyszerûen csak leírja hogy mi mire való, de legtöbbször figyelmen kívül hagyja az ajánlást. 

A másik a webes szerkesztõk, ahol csak majdhogynem össze kell "klikkelgetni" a weboldalt. A kód generálását a program oldja meg, ami vagy érvénytelen jelölést használnak, vagy nem veszi figyelembe a szintaktikát.

Gyakran önhibánkon kívül készítünk olyan honlapokat amik nem szabványosak. Ilyenek például azok amik úgynevezett "sablon motorokra" alapulnak, és a sablon tervezõk hagyták figyelmen kívül a szabványokat.

Mindezek kívül, gondolni kell pl: gyengén látókra, és a mozgáskorlátozottakra. Ha szövegfelolvasót használnak akkor, egy szabványtalan oldalon kevesebb információt kapnak. Vegyük például a képeket. Egy gyengén látó ember a képeket nem látja, vagy meg se jeleníti. A szabvány elõírja, hogy minden képhez kell tartoznia egy "alt" tag-nek. Ez az alternative text rövidítése. Ha egy képre rávisszük a kurzort és kis buborékban látunk valamilyen szöveget, akkor szabványos a kép beültetése, és a szövegfelolvasó is elolvassa az odakerült szöveget. Ezáltal a látogató jobban lesz informálva, mintha egyszerûen kihagyták volna ezt a pár szót.

hirdetes
A fentebb felsorolt érvekbõl nyilván kiderült, hogy miért is fontos az, hogy szabványos legyen az általunk készített honlap.
A munka kezdeténél ha már ezt is figyelmebe vesszük, mindamellett hogy a böngészõk alatt is ugyanúgy jelenjen meg, hamar megszokjuk, és a kezünkbõl kikerült munka is nagyobb közönség alatt válik elérhetõvé, és kitûnik a sok önjelölt webmester munkái közül.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Benchmarking

Az a folyamat, amikor a vállalat üzleti folyamatait más vezető vállalatok hasonló adataival... Tovább

vevõ

szervezet , vagy személy, amely vagy aki kap egy terméket PÉLDÁK:... Tovább

Tovább a lexikonra