notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Milliárdosok történetei: ezek a milliárdosok szegénységben nőttek fel, de ma már dollármilliárdok tulajdonosai

hirdetes

Szegénységben nőttek fel, ma már dollármilliárdok tulajdonosai

CZs
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Mi is egyet értünk azzal, hogy egy kicsit talán már sablonosak a “semmiből a csillagok közé” történetek, de arra mindenképpen jók, hogy belássuk, nem minden milliárdos pelenkáját köttték pénzből. Mindig jól jön egy kis motiváció, és néhány inspiráló történet, nos, ezek éppen ilyenek!

Milliárdosok történetei

Mohed Altrad

Vagyona: 2,6 milliárd dollár (697 milliárd Ft)

Mohed Altrad egy szíriai nomád törzsben született, tényleg szerény körülmények között nevelkedett. Édesapja erőszakosan bánt édesanyjával, aki fiatalon életét vesztette, ezért Mohedet nagyanyja nevelte tovább. Bár nagyanyja eltiltotta az iskolától, a fia nem hallgatott rá, és a tiétás ellenére is bejárt a rakkai iskola óráira. Olyannyira elkötelezett volt, hogy később azért költözött Franciaországba, hogy egyetemre járhasson, mindezt úgy, hogy egy szót sem tudott franciául. A kezdetek értelemszerűen nem voltak könnyűek, Mohed ebben az időszakban napi egyetlen étkezést engedhetett meg magának.

Ha Mohed hallgatott volna nagyanyjára, soha nem jár iskolába, nem megy Franciaországba, és nem szerzi meg PhD-jét informatikából. Nem szerez tapasztalatot több vezető francia cégnél, és valószínűleg nem vásárol meg egy csőd szélére került, falvédőket értékesítő céget. De Mohed, nem hallgatott a nagyanyjára, így a csőd szélén álló cégből felépítette a világ egyik legsikeresebb, állványzatok és cementkeverők gyártásával foglalkozó vállalatot, az Altrad Groupot.

hirdetes

Oprah Winfrey

Vagyona: 2,8 milliárd dollár (750 milliárd Ft)

Oprah Winfreyt talán senkinek sem kell bemutatni. Mississippi államban született egy szegény család gyermekeként. Őt sem tarthatta vissza származése, a szerény háttere ellenére ösztöndíjat nyert a Tennessee State Universityben. Ő büszkélkedhet a valaha volt első afroamerikai TV tudósítója címmel, amit ráadásul már 19 éves korában megszerzett magának. Szép eredmény, nem igaz? Karrierje akkor kezdett igazán felívelni, amikor 1983-ban Chicagóba költözött, hogy talk showban dolgozhasson. Az amerikai közönség később ezt a showt ismerhette meg a ma is népszerű „The Oprah Winfrey Showként”.

Do Won Chang

hirdetes

Vagyona: 3,2 milliárd dollár (857 milliárd Ft)

Do Won Chang és Jin Sook házaspár áll a híres ruhamárka, a Forever 21 mögött. Életük természetesen közel sem volt mindig annyira fényűző, mint amennyire ma lehet. Az 1980-as évek elején költözött Koreából Amerika Do Won, aki akkor egyszerre három munkahelyen dolgozott azért, hogy megéljen. Mindez 1981-ben volt, 1984-ben Do Won megnyitotta az első Forever 21 üzletét. Ma közel 800 üzemel világszerte. 

Ken Lengone

Vagyona: 3,3 milliárd dollár (884 milliárd Ft)

Ken Lengone édesapja vízvezeték szerelőként, édesanyja kávéházi alkalmazottként dolgozott, saját jövedelmükből tehát nem tudták finanszírozni Ken Lengone egyetemi tanulmányait. Ez azonban nem volt elég ok arra, hogy lemondjon a céljairól, ezért többféle munkát is vállalt. 1968-ban Ross Perottal dolgozott az Electronic Data Systemse-n, amit később a HP vásárolt fel. Később bernard Marcus mellé társult be, akivel megalapította a Home Depot, ami 1981 óta is töretlenül működik.

John Paul DeJoria

Vagyona: 3,3 milliárd dollár (884 milliárd Ft)

DeJoria még nem töltötte be a 10. életévét, már képeslapokat és újságokat árult, hogy segítse a család életét. A fiú nevelőszülőkhöz került, majd belépett a hadseregbe. Miközben autójában élt, és még egy 700 dolláros tartozás is nyomta a vállát, megalapította a John Paul Mitchell Systems-t és házról-házra járt, hogy eladja a samponjait. Később elindította a Patron Tequilát és felépített hajápoló termékekből álló birodalmát.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

feljegyzés

dokumentum , amely rögzíti az elért eredményeket vagy bizonyítja tevékenységek... Tovább

skontó

Engedmény a készpénzzel, vagy a fizetési határidő előtt fizető vevőnek. Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek