notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Minicégek is pályázhatnak új munkahelyekre. Információk az új munkahelyek létrehozását támogató pályázatról.

hirdetes

Minicégek is pályázhatnak új munkahelyekre

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A korábbi évekkel ellentétben az idén az új munkahelyek létrehozását támogató pályázaton csak a mikro-, kis- és középvállalkozói szektor vállalkozásai indulhatnak, pályázni pedig már a minimum két főt foglalkoztató vállalkozások is tudnak. A munkaerő-piaci alapból finanszírozott pályázat keretét a tavalyi kétmilliárdról ötmilliárd forintra emelték - jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára.

A március 31-ig pályázható támogatás új eszköz, épület, épületrész, gépsor beszerzésére fordítható. A meglévő állományt új munkahellyel bővítő vállalkozások állásonként legfeljebb 2,2 millió forintot nyerhetnek el - ehhez azonban több feltételnek kell teljesülnie, például álláskeresőt vesz fel és az ország leghátrányosabb településein fejleszt a cég és a meglévő dolgozóira legalább kétéves foglalkoztatási kötelezettséget vállal.

Az önkormányzati reform során hamarosan változik a hátrányos és a leghátrányosabb helyzetű települések köre, ezért erre tekintettel írtuk ki a pályázatot - mondta a Napi Gazdaság érdeklődésére az államtitkár. Vagyis ha időközben változnának a besorolások, annak megfelelően lehet majd benyújtani a pályázatokat.

hirdetes

Újdonság a korábbi pályázatokhoz képest az is, hogy 15 millió forint alatti támogatásigény esetén nem kell fedezetet felajánlania a pályázónak, ha legalább három éve működik és az utóbbi három évből kettőben volt pozitív adózás előtti eredménye, valamint ha vállalja az azonnali inkasszót is - jelentette be az államtitkár. Az NGM lehetővé tenné a beruházás során szerzett ingóságokra zálogjog bejegyzését is.

Kedvező változás az is, hogy a támogatásintenzitással szintén a hátrányosabb helyzetű térségek cégeinek fejlesztéseit, munkahelyteremtését támogatnák. A beruházások teljes költségeihez a fővárosban tíz-, Kelet-Magyarországon és a Dél-Dunántúlon ötven-, a Közép-Dunántúlon negyven-, míg Nyugat-Magyarországon harmincszázalékos támogatásra pályázhatnak a cégek. Ezt a kisvállalkozások további húsz, a középvállalkozások tíz százalék plusztámogatással toldhatják meg.
hirdetes

Tavaly 1800 munkahely létesítéséhez adott támogatást e pályázat keretében a munkaügyi tárca, az idén már 2700-3000 új álláshely létrehozására számít az NGM. Várhatóan május 31-ig bírálják el a pályázatokat, megvalósítani azokat 2011. november 31-ig kell.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

szervezeti felépítés

a felelõsségi körök, a hatáskörök és a munkatársak közti kapcsolatok elrendezése... Tovább

ISO 9001

MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány AZ ISO 9001 egy nemzetközi szabvány. A szabvány alapján... Tovább

Tovább a lexikonra