notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Minõségbiztosítás a kereskedelemben

Minõségbiztosítás a kereskedelemben

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Napjainkban a kereskedelmi láncok egyre szélesebb körben használják az önkéntes élelmiszer-biztonsági szabványokat annak érdekében, hogy bizonyítsák: megfelelnek a különbözõ vevõi követelményeknek.

ISO 9001, ISO 14001 ISO17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Minõségbiztosítás a kereskedelemben

Európai uniós szabályozás

Minden élelmiszerrel foglalkozó vállalkozás számára ismert, hogy - a hazai és az európai uniós szabályozás szerint - mûködésük megfelelõségét bizonyítaniuk kell vevõik számára. E követelmények azonban - különösen a multinacionális cégek beszállítói számára - sok esetben eltérnek egymástól. Ez megnehezíti a vállalkozások feladatát abban a törekvésükben, hogy minden vevõjük számára a lehetõ legjobb feltételeket biztosítsák termékük minõségét és a feldolgozás körülményei tekintetében. Különösen élesen jelentkeznek ezek a nehézségek a kereskedelmi láncok beszállítói felülvizsgálatai során, amikor néha egy idõben, egymásnak ellentmondó követelményeket fogalmaztak meg a láncok által megbízott auditorok a beszállító számára. Ez indukálta - elõször az Egyesült Királyságban - azt az élelmiszer-ipari törekvést, hogy olyan, minden kereskedõ és feldolgozó számára elfogadható követelményrendszert hozzanak létre az ipar gyakorlati tapasztalatait felhasználva, amely egyrészt megelõzi az eltérõ értelmezésekbõl származó szakmai vitákat, másrészt csökkenti a beszállítói auditok számát és a velük járó felesleges költséget.

hirdetes

Élelmiszer és kereskedelem

Az élelmiszeripar és a kereskedelem felismerte az ISO 9001-es rendszer korlátait az iparágban, és egyben azt, hogy a HACCP-rendszer gondolkodásmódja alapja lehet - az élelmiszer-biztonságon kívül - a technológia és a minõség szabályozásának is. A Jó Higiéniai és Gyártási Gyakorlat beépítésével hatékony követelményrendszer alakítható ki a termékfelelõsség és az elvárható gondosság bizonyítására. Napjainkban már a nemzetközi gyakorlatban is egyre szélesebb körben használják az önkéntes élelmiszer-biztonsági szabványokat annak érdekében, hogy bizonyítsák: megfelelnek a különbözõ vevõi követelményeknek. Azokat elsõsorban a kiskereskedelmi hálózatok saját márkaneve alatt forgalmazott termékek élelmiszer-biztonsági, minõségbiztosítási és jogi megfelelõségének bizonyítására használják, de sok esetben az ilyen termékekhez alapanyagokat vásárló vagy a maguk márkanevével forgalmazott termékeket elõállító élelmiszer-feldolgozók is megkövetelik beszállítóiktól.

hirdetes

ISO 9001, ISO 14001 ISO17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 127

Átlagos értékelés: 4.7

Szótár

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium ELÉRHETŐSÉGEK: 1055 Budapest, Kossuth... Tovább

fedezetszámítás

A fix és változó költségekkel, valamint a termelési mennyiséggel operálva, a becsült... Tovább

Tovább a lexikonra