notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mobilapplikáció tájékoztat az élelmiszerek eredetéről

hirdetes

Mobilapplikáció tájékoztat az élelmiszerek eredetéről

helloladies.hu
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Olyan alkalmazást fejlesztett a Természetvédelmi Világszövetség (WWF) egy technológiai és befektetési vállalattal, amelynek révén a fogyasztók mobiljukon keresztül is tájékozódni tudnak arról, hogy a megvásárolt élelmiszerek zöld és etikus forrásból származnak-e.

Mobilapplikáció tájékoztat az élelmiszerek eredetéről

Mi is ez az applikáció?

A WWF a BCG Digital Ventures vállalattal hozta létre az opensc.com honlapot, amelyen a felhasználók ellenőrizhetik egy termék vagy éttermi étel QR-kódjának segítségével, hogy a választott termék milyen forrásból származik.

„Könnyűszerrel el tudnak bújni az áttekinthetetlen ellátási rendszerben azok, akiknek termékei fenntarthatatlan módon készülnek. A környezetbarát módon, fenntarthatóan és etikusan termelőknek viszont nehéz magukra felhívniuk a közönség figyelmét” – magyarázta Paul Hunyor, a BCG Digital Ventures ázsiai régiójának illetékese.

A fogyasztók és a viszonteladók világszerte egyre több információt igényelnek a termékekről, azok feldolgozásáról és szállításáról, hogy tisztában legyek vele, hogy a teljes folyamat zöld és etikus-e. Manapság már egyre nagyobb számú étterem és élelmiszerbolt-hálózat igyekszik azzal vonzani a vásárlókat, hogy fenntartható termékeket árul, amelyek garantáltan nem erdőirtás és rabszolgamunka révén kerülnek az asztalra vagy a polcokra.

hirdetes

hirdetes

Mikor jött az ötlet?

Az OpenSC platform ötlete 2017-ben fogant, amikor a WWF elindította a tonhalhalászatot követő alkalmazását a Csendes-óceánon. Az új platform először a halak és a húsok eredetére koncentrál majd. A következő két évben pedig olyan termékekre is kiterjed, mint a pálmaolaj.

A digitális eszköz környezetvédelmi, társadalmi, emberi jogi szempontokat vesz figyelembe, és a működtetők reményei szerint fenntarthatósággal foglalkozó testületek, rendszerek, vállalatok és nagy termelők is csatlakoznak majd. Az ausztrál halászati vállalat, az Austral Fisheries még idén teljes flottájánál alkalmazni kezdi az OpenSC platformot.

A vásárlók a platformon keresztül megtudhatják, hogy egy halat mikor és hol fogtak, a helyszín fenntartható halászati területen volt-e, és milyen körülmények közé került az ellátórendszerben.

Forrás: MTI.hu/HIRADO.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

nemzetközi marketing

A külföldi piacokon végzett marketingtevékenység, ahol a vállalat differenciált vagy... Tovább

információ

értelemmel bíró adat Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Ételek Gasztronómia Hírek Külföld Magyar Technológia