notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Mobilapplikáció tájékoztat az élelmiszerek eredetéről

Mobilapplikáció tájékoztat az élelmiszerek eredetéről

helloladies.hu
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Olyan alkalmazást fejlesztett a Természetvédelmi Világszövetség (WWF) egy technológiai és befektetési vállalattal, amelynek révén a fogyasztók mobiljukon keresztül is tájékozódni tudnak arról, hogy a megvásárolt élelmiszerek zöld és etikus forrásból származnak-e.

Mobilapplikáció tájékoztat az élelmiszerek eredetéről

Mi is ez az applikáció?

 

A WWF a BCG Digital Ventures vállalattal hozta létre az opensc.com honlapot, amelyen a felhasználók ellenőrizhetik egy termék vagy éttermi étel QR-kódjának segítségével, hogy a választott termék milyen forrásból származik.

 

„Könnyűszerrel el tudnak bújni az áttekinthetetlen ellátási rendszerben azok, akiknek termékei fenntarthatatlan módon készülnek. A környezetbarát módon, fenntarthatóan és etikusan termelőknek viszont nehéz magukra felhívniuk a közönség figyelmét” – magyarázta Paul Hunyor, a BCG Digital Ventures ázsiai régiójának illetékese.

 

A fogyasztók és a viszonteladók világszerte egyre több információt igényelnek a termékekről, azok feldolgozásáról és szállításáról, hogy tisztában legyek vele, hogy a teljes folyamat zöld és etikus-e. Manapság már egyre nagyobb számú étterem és élelmiszerbolt-hálózat igyekszik azzal vonzani a vásárlókat, hogy fenntartható termékeket árul, amelyek garantáltan nem erdőirtás és rabszolgamunka révén kerülnek az asztalra vagy a polcokra.

hirdetes

 

hirdetes

 

Mikor jött az ötlet?

 

Az OpenSC platform ötlete 2017-ben fogant, amikor a WWF elindította a tonhalhalászatot követő alkalmazását a Csendes-óceánon. Az új platform először a halak és a húsok eredetére koncentrál majd. A következő két évben pedig olyan termékekre is kiterjed, mint a pálmaolaj.

 

A digitális eszköz környezetvédelmi, társadalmi, emberi jogi szempontokat vesz figyelembe, és a működtetők reményei szerint fenntarthatósággal foglalkozó testületek, rendszerek, vállalatok és nagy termelők is csatlakoznak majd. Az ausztrál halászati vállalat, az Austral Fisheries még idén teljes flottájánál alkalmazni kezdi az OpenSC platformot.

 

A vásárlók a platformon keresztül megtudhatják, hogy egy halat mikor és hol fogtak, a helyszín fenntartható halászati területen volt-e, és milyen körülmények közé került az ellátórendszerben.

Forrás: MTI.hu/HIRADO.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 135

Átlagos értékelés: 4.8

Belföld Érdekességek Ételek Gasztronómia Hírek Külföld Magyar Technológia

Szótár

környezeti teljesítmény

környezeti teljesítmény Egy szervezet irányításának mérhető eredményei, a környezeti... Tovább

Tovább a lexikonra