notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Miért jók a modális ablakok, felhasználóbarát honlapok

hirdetes

Modális ablakok

Kecskeméti Dóra designer
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Kontakt ablakok

Az ember gyakran látja, hogy a kontakt formok, modális ablakokban tartózkodtak. A modális ablakok ezért vannak, hogy ne keljen létrehoznod egy új aloldalt ezért a tartalomért. Felhasználhatóság tekintetében ez nagyon fontos, hogy a kapcsolat mindig azonnal elérhető legyen és könnyű legyen megtalálni. Azáltal, hogy az oldalad keretében egy gombra kattintva, azonnal elérhető minden oldalon a kapcsolat, megkönnyíted a felhasználó dolgát. A kontakt ablakok általában kicsik, úgyhogy eléggé jól illeszkednek ezekben a modális ablakokban.

Modális ablakok

Sign-Up/bejelentkezés alakok

A honlapodon a bejelentkezést is elhelyezheted egy modális ablakban. Így a felhasználók bármikor könnyedén bejelentkezhetnek, nem kell új ablakot nyitni, vagy nem foglal nagyobb helyet a főoldaladon. Elegendő egy bejelentkezés gombot elhelyezned, s az kinyitja a lebegő bejelentkezés ablakot. A modális ablakokat gyakran használják erre a célra. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy minden oldalon rendelkezésre álljon a bejelentkezés és ne foglaljon helyet.

 

Értesítések

Amikor értesíteni akarsz egy új funkcióról, vagy bármiről a felhasználókat, a legjobb út  egy modális ablakot használni. Amikor egy modális ablak kinyílik egy oldalon, a felhasználó nem tudja figyelmen kívül hagyni azt, mert ez közvetlenül a képernyő közepén fog megjelenni. Továbbá a tartalom többi részét le fogják halkítani, tompítani, tehát a felhasználó nem tehet semmi mást meg kell néznie az értesítést, mely csak akkor fog eltűnni, ha kattint, hogy bezárja az ablakot. 

hirdetes

 

  

Segítség, magyarázó ablak

A segítőelemek nem alapvetőek egy honlap funkcionalitása és navigációja szempontjából, ezért nem akarjuk, hogy foglalják a helyet. Ezeket a segítségeket egyébként sem akarja minden felhasználó használni. Viszont akik használni akarják azoknak kényelmes megoldást nyújthat ha ezeket a segítségeket modális ablakokba rakjuk. A felhasználók könnyen kitudják nyitni és betudják zárni ezeket a segítséget nyújtó ablakokat.

hirdetes

Itt van lent egy jó példa egy segítőelemre egy úszó ablakban. Ez az ablak sokkal kisebb, mint mondjuk egy galéria ablaka; de ez hasonló funkciókat tartalmaz. Például, egy félátlátszó határ és egy kijárat gombolódik a jobb felső sarokban.

 

 

Kereső boxok

Nem túl gyakran de találkozhatsz modális ablakokban elhelyezett keresőkkel. ezt láthatod a lenti képen is. Ez szintén akkor hasznos, ha nem szeretnéd, hogy a látogatód új oldalt töltsön be egy kereső kedvéért, vagy nem szeretnéd ha nagy helyet foglalna el a honlapodon.

 

 

Használj modális ablakokat, mert praktikus, könnyen kezelhető és felhasználóbarát. Felhasználóid örömmel fogják használni őket.

 

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

jellemzõ

megkülönböztetõ tulajdonság 1. MEGJEGYZÉS: Egy jellemzõ lehet... Tovább

keresztár rugalmasság

Azt mutatja meg, hogy A termék árának 1 százalékos változása miként változtatja meg B... Tovább

Tovább a lexikonra