notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Modernizáld irodád: ezekkel az ötletekkel megteheted!

hirdetes

A modern irodai környezet legfontosabb ismérvei

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Modern környezetet teremtenél kollégáid számára, hogy még gördülékenyebben menjen a munka? Mutatjuk a legjobb újító megoldásokat! 

modern iroda

Modern világunkban az irodai munkavégzés egyre inkább felértékelődik – hónapról hónapra egyre többen „szorulnak be” az irodai falak közé, és végzik a munkájukat akár napi 8 órában az íróasztal mögött ülve. Ez a trend meghatározót szerepet tölt be a belsőépítészetben és a „lak”berendezésben is, hiszen új irányok nyílnak: az irodai megrendelések száma egyre több és több lesz – ezzel együtt pedig az irodai környezetben is alkalmazható modern megoldások száma is nő! 

De milyen is egy modern irodai környezet?

-    egészséges, produktív munkavégzésre hosszú távon is alkalmas
-    támogatja a csapatszellemet és az egyéni munkavégzést egyaránt
-    motiváló, modern és trendi megjelenésű, ahova a kollégák szívesen járnak be
-    megfelelően felszerelt, támogatja a munkafolyamatokat és a kollégák zökkenőmentes munkavégzését 

Nem tűnik nagy elvárásnak egy ilyen irodai környezet kialakítása, a gyakorlatban azonban rengeteg kritériumnak meg kell felelni. És hogy mikkel tehetjük ezt lehetővé? Az alábbiakban néhány modern, népszerű megoldást mutatunk be! 

hirdetes

Rugalmas munkavégzési hely az irodán belül

Egyre több vállalat szüntetni meg a hétköznapi értelemben vett irodai munkát. Míg a korábbi években mindenkinek megvolt a „saját” asztala, munkaállomása, addig a modern vállalatok már másként működnek: sokkal inkább egy-egy feladatnak, munkafolyamatnak van helye, ahova az ül, aki éppen végzi. Ennek megfelelően a kollégák minden reggel, vagy akár nap közben is „helyet cserélhetnek”, és kiválaszthatják, hogy az adott folyamatot hol kényelmes számukra elvégezni. 

hirdetes


Az ilyen típusú munkaállomások között közösségi tereket, klasszikus íróasztalokat, tárgyalóhelyiségeket, de akár lazább stílusú ülőhelyeket, például babzsákokat is találhatunk. 

Hibrid munkavégzés home office-szal

Főként a koronavírus járvány idején terjedt el hazánkban is a home office mint trend. Előnyöket és hátrányokat egyaránt sorakoztathatunk az otthoni munkavégzés mellé, azonban ezen cikkel nem ez a célunk, sokkal inkább arra szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy ez is egy lehetőség. A hibrid munkavégzéssel ráadásul csak az előnyét élvezitek majd: elég heti 1-2, vagy akár 3-4 nap otthon, a többi pedig az irodában! Nem csak a munkavállalók lojalitását növelheted ezzel, de a rezsiköltségeket is csökkentheted. 

Megfelelően szeparált munkaállomások és közösségi terek

Nem csak sokkal több időt töltünk az irodában, de az irodai munkavégzés módja is sokat változott az elmúlt években – jóval aktívabb jelenlétet követelve meg. Ennek megfelelően a jól szeparált – célnak megfelelő – munkaállomások is felértékelődtek. A vállalatok olyan megoldásokkal követhetik ezt a trendet mint a mobilfalak, amelyek lehetővé teszik a tér több módon történő kihasználását is. 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes