notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Milyen teendõk vannak a pályázat beadását követõen

hirdetes

Milyen teendõk vannak a pályázat beadását követõen

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Nehéz feladat egy pályázat összeállítása. A pályázati kiírás, útmutató minden részletével, feltételével tisztában kell lenni ahhoz, hogy a pályázat megfeleljen a formai és tartalmi követelményeknek. Azonban nem elég megírni és megnyerni a pályázatot, a szerzõdéskötés, az elszámolás, a monitoring adatszolgáltatás újabb feladatokat ad.

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Milyen teendõk vannak a pályázat beadását követõen

Támogatási szerzõdés

A nyertes döntés után sor kerül a támogatási szerzõdés megkötésére. A kiíró szervezet elkészíti a támogatási szerzõdést. A pályázónak a támogatási szerzõdés határidõn belül vissza kell juttatni a kiíró szervezetnek. A határidõre minden esetben figyelni kell, hiszen a határidõk be nem tartása a szerzõdéstõl való elállással járhat.
A kiíró szervezet nagy segítséget nyújt a támogatási szerzõdés megkötésének feltételeirõl, a beküldendõ dokumentumokról szóló segédletében. Ezeket figyelmesen el kell olvasni, és csak azután hozzálátni a dokumentumok kitöltéséhez.

A támogatási szerzõdést figyelmesen el kell olvasni egyrészt az adatok ellenõrzése miatt (cég adatok, támogatás részletei), másrészt a feltételek megismerése miatt. Ha valamilyen adatban változás történt, azt mindenképpen jelezni kell a kiíró/közremûködõ szervezetnek. Ezt a szerzõdésben vállalt monitoring adatszolgáltatás idejéig folyamatosan jelezni kell, legyen az székhelycím, telephely, képviselõ, illetve egyéb változás.

Ha sikeresen összeállítottuk a visszaküldendõ dokumentumok listáját, még egyszer ellenõrizzük, hogy mindent csatoltunk-e, illetve hogy ahol kell, cégszerû aláírással elláttuk-e a dokumentumokat.

hirdetes

A projekt megvalósítása

A pályázatban, illetve a támogatási szerzõdésben rögzített feltételeknek megfelelõen meg kell valósítani a projektet. Ennek során figyeljünk oda, hogy a határidõket betartsuk, illetve az elszámolás egyszerûbbé tétele miatt a számlák megfeleljenek a mérföldköveknek.
Amennyiben a határidõt nem tudjuk tartani, illetve változás lép fel a megvalósítással kapcsolatban, mindig jelezzük a kiíró/közremûködõ szervezet felé.

Az elszámolás

A projekt pénzügyi elszámolásához szintén segítséget nyújt a kiíró/közremûködõ szervezet. Ezt figyelmesen olvassuk át. Ha kérdésünk van, keressük meg a kapcsolattartónkat, akik a kérdéseiket tisztázhatják.
Fontos, hogy minden formai követelménynek megfeleljük. Ellenõrizni kell, hogy a számlák, teljesítésigazolások minden információt tartalmaznak-e, a szerzõdések és számlák között teljes-e az összhang, minden egyértelmûen szerepel-e.
Általában lehetõség van az elszámolás személyes átadására, amely azért elõnyös, hiszen a dokumentumokat átnézik, egybõl jelezni tudják, ha valamilyen hibát vétettünk, vagy a formai követelmények nem megfelelõek, esetleg valamilyen dokumentumot nem csatoltunk.

Monitoring adatszolgáltatás

A pályázati kiírásban már elõre tájékozódhatunk, hogy milyen feltételeknek kell majd megfelelni, illetve a támogatási szerzõdés tartalmazza a monitoring adatszolgáltatás rendjét. Ennek formanyomtatványait is megkapjuk. Az elõírt indikátorokat a megfelelõ idõközönként el kell juttatni a megfelelõ szervezetnek.

hirdetes
Ezek be nem tartása utólagosan is maga után vonhatja a támogatás felfüggesztését, visszafizetési kötelezettséget.

Hiánypótlások

Ha valamilyen dokumentumot hiányosan, vagy nem megfelelõen küldtünk be, esetleg nem küldtünk be, írásban hiánypótlásra történõ felszólítást kapunk, melyben határidõt adnak a hiányok pótlására, javítására. A határidõket minden esetben be kell tartani!!! Ezek be nem tartása a pályázat támogatásától való elállással járhat.

Nem elég tehát megírni egy nyertes pályázatot, hanem a pályázati feltételeket minden esetben be kell tartani, létre kell jönni a támogatási szerzõdésnek, meg kell valósítani a projektet, sikeres elszámoláson kell „túllenni”, hogy megkaphassuk a megnyert összeget. És a monitoring adatszolgáltatásról sem szabad elfelejtkezni. Természetesen könnyebb, ha van segítségünk: egy pályázatíró cég nagy segítségünkre lehet, de természetes nem mindegy, hogy meddig kapunk segítséget. Célszerû olyan céget keresni, akik a pályázat megírása mellett a további kötelezettségek, feladatok ellátásában is segítséget nyújtanak.

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

logisztika

A vállalatnál szétszórtan elhelyezkedő, de a termék fizikai mozgatásához kapcsolódó... Tovább

marketing

Szűkebb értelemben: olyan vállalati tevékenység, amely a vevők/felhasználók igényeinek... Tovább

Tovább a lexikonra