notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mozilla Spicebird

hirdetes

Mozilla Spicebird

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A címben szereplõ többplatformos (Windows, Linux) gyûjtemény, legfrissebb verziója nemrég látott napvilágot, ami azért érdekes számunkra, mert egy helyen elérhetjük a leggyakrabban használt eszközököket, amit mindennapjaink során használhatunk.

A project honlapjáról ami http://www.spicebird.com/ helyen található, letölthetjük a legfrisssebb verziót. Aki telepített már programot windows alá, annak nem okoz ezen program telepítése sem problémát.

Elsõ indításkor, felugró ablakban elkezdhetjük a konfigurálását. Beállítható E-mail postafiók, RSS hírcsatorna, Gmail postafiókunk, vagy Hírcsoportjaink. Mindegy melyik opciót választjuk, beállításuk nem okoz gondot ezért most ezt nem is írnám le lépésrõl lépésre.
Annál fontosabb, hogy ezeken kívül mi az, ami miatt ki kell próbálni, vagy ha megtetszett lecserélni a jelenlegi levelezõnket.

Kezdõlap

Kezdésként, láthatjuk a fontosabb RSS híreinket, világidõt mutó órát,

Levelezés, hírek

A levelzési oldalon a megszokott felület fogad bennünket. Bal oldalt a postafiókok, és RSS hireink kapnak helyet, jobb oldalt pedig a címlista, és a kibontott hir, vagy éppen levél tartalma.

Kapcsolatok

 • Személyes címjegyzék / Összesített.
  Akár a személyes, akár az összegyûjtöttrõl beszélünk, lehetõségünk van, ujabb csoportokat megadni, kategorizálni az adatokat, névjegykártyákat készíteni, ha a címjegyzékben szereplõ ismerõsünk / ügyfelünk, szerepel az IM listánkban is akkor egy kattintással kezdeményezhetjük a beszélgetést, ha õ is csatlakozik az adott hálózathoz.
 • hirdetes
 • IM ( azonnali üzenetküldõ alkalmazás )
  Chatelni tudunk partnereinkkel, XMPP protokollon keresztül (XML alapú csevegést biztosí nekünk). Ilyen pl a GTalk a Google cég caht programja, amit webes felületen is, és most már itt is használhatunk.

Naptár

Akár Office-t akár a Thunderbird Lighting kiegészítõjét használjuk, ismerõs lesz számunkra a felület, eseményeket hozzáadni szerkeszteni törölni ugyanugy kell mind minden naptár alkalmazásban, érdekessége azonban, hogy szinkronizálható a Google Calendar webes alkalmazással ami segítségünkre lehet, ha a helyi gépünkön összesítve minden bejegyzést megtalálunk, amit az irodában, otthon, net-caféban fûzünk hozzá a Calendar-hoz.

hirdetes

Feladatlista

Ez amolyan ToDo lista, az elvégzendõ feladatokat tudjuk itt feljegyezni és nyomonkövetni, ami nagyon nagy segítség lehet, ha többfelé kell öszpontosítani, és több szál fut be hozzánk.

Feladatonként négy prioritási szint özül választhatunk:

 • nem prioritásos
 • alacsony
 • közepes
 • magas

Mindemellett jelezni tudjuk, hogy eddig mit teljesítettünk, (0%, 25%, 50%, 75%,100%) és ezeket a feladatokat, bekategorizálhatjuk, ami átláthatóbbá teszi mindennapi feladatainkat..

Külön megemlítendõ, hogy kiegészítéseket, témákat, plugin-eket telepithetünk fel rá, úgy mint a firefox-hoz, vagy a legtöbb mozilla által készített alkalmazáshoz.

Egyenlõre még angol nyelven, a 0.4-es verzió bétája van kint, amit én is teszteltem de azt kell mondjam, hogy egy próbát megér, feltelepíteni a jelenlegi alkalmazásunk mellé.

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

szervezeti felépítés

a felelõsségi körök, a hatáskörök és a munkatársak közti kapcsolatok elrendezése... Tovább

auditcsoport

egy, vagy több auditor , aki auditot végez 1. MEGJEGYZÉS: Az... Tovább

Tovább a lexikonra