notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Az MSN Live Search Webmaster Center lehetõségei

Az MSN Live Search Webmaster Center lehetõségei

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A honlaptulajdonosoknak nem csak a Google kínál eszközöket, amellyel honlapjuk adatait, tulajdonságait adhatják meg illetve pontosíthatják, ezáltal segítve a keresõt jobb minõségû találatok biztosításához, hanem a rivális MSN Live is. Cikkünkben áttekintést adunk az MSN Live Search Webmaster Center eszközeirõl, lehetõségeirõl.

Bejelentkezés, honlapok hozzáadása

A rendszerbe bejelentkezni a Windows Live ID-nk segítségével lehet. Általában ez egy hotmail fiókot, vagy egy MSN Messengerhez kötött e-mail címet jelent.
Bejelentkezés után akármennyi honlapunkat hozzáadhatjuk az adatbázishoz, azonban igazolnunk kell, hogy valóban mi vagyunk az oldal fenntartói. Ezt kétféleképpen érhetjük el:

Az oldal fejlécébe elhelyezünk egy, a rendszer által megadott meta tag-et

Feltöltünk a szerverre egy a rendszer által meghatározott nevû fájlt

Az oldalunkkal addig nem tudunk mûveleteket végezni, amíg a fenti két eljárás valamelyikét sikeresen végre nem hajtjuk.

Oldalunkhoz kapcsolódó eszközök

Az összegzés oldalon néhány alapvetõ információt olvashatunk honlapunkról. Ezek között van az, hogy mikor járt arra utoljára az MSN keresõrobotja, az, hogy hány oldalt indexelt a honlapon belül, illetve az, hogy valamilyen nem megengedett manipulációs kísérlet miatt tiltólistán van-e oldalunk. Az öt legnépszerûbb aloldalra külön-külön lebontva is megtekinthetõk ezek az információk.

hirdetes
A profil oldalon beírhatjuk e-mail címünket is, ide küld hírleveleket a keresõvel kapcsolatos változásokról, illetve ha van valami probléma adódott honlapunkkal.
Statisztikákat nézhetünk meg a bejövõ és a kimenõ linkekrõl, valamint hogy az ezek által hivatkozott tartalom hogy szerepel az MSN Live keresõjében.
Megadhatunk honlapunkhoz sitemap-et is, ami az MSN keresõrobotjának munkáját segíti, fõleg akkor, ha van olyan tartalom oldalunkon, amelyet csak ûrlapokon, vagy flash menükön keresztül lehet elérni

hirdetes

Általános lehetõségek

A szerverünkre feltöltött, megfelelõ tartamú robots.txt fájl befolyásolhatja az azokban foglaltakat figyelembe vevõ keresõrobotok honlapunkon belüli mûködését. Ennek a fájlnak a formátumát ellenõrizhetjük a Validate robots.txt linkre kattintva.
Számos hasznos tanács, és gyakran ismételt kérdés ismerhetõ meg a súgóban, ha pedig még ezek elolvasása után is kérdés merülne fel bennünk, honlaptulajdonosoknak szóló fórum áll rendelkezésünkre.

Forrás:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 245

Átlagos értékelés: 5.0

Szótár

Oktatási és Kultirális Minisztérium

Tájékoztató az Otatási és Kulturális Minisztérium feladatairól   Az Oktatási és... Tovább

információ

értelemmel bíró adat Tovább

Tovább a lexikonra