notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Rendelet az ujrafeldolgozott műanyag kapcsán

Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal újrafeldolgozott műanyagokra vonatkozó útmutatót tett közzé

Gombos Krisztián marketing vezető
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal (EFSA) Élelmiszeradalékok, ízesítők, segédanyagok és élelmiszerrel érintkező anyagokkal foglalkozó panelje (AFC) nyilvános vita után 2008. július 1-én új útmutatót tett közzé, mely az élelmiszerekkel való érintkezésre szánt újrafeldolgozott műanyagok biztonságosságának vizsgálatát kérelmezőknek szól.

Biztonsági rendeletek

A Bizottság 282/2008/EK rendelete értelmében az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő, újrafeldolgozott műanyagok és műanyag tárgyak csak olyan folyamatokból származhatnak, amelyek biztonságosságát megvizsgálta az EFSA. Az útmutató véglegesítésekor a Panel figyelembe vette a nyilvános vitára bocsátott útmutató-tervezetre, tudósoktól és tudományos szervezetektől beérkezett 40 kérdést és kommentárt.

Az újonnan bevezetett engedélyeztetési folyamat célja a csomagolóanyagokból veszélyes anyagok élelmiszerbe való kioldódásának elkerülése. A mechanikus újrafeldolgozáshoz összegyűjtött műanyagokban lehetnek olyan szennyezőanyagok, amelyek nem alkalmasak arra, hogy élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerüljenek. Az EFSA elsősorban a folyamatba bekerülő műanyagok minőségét, a ledarált műanyagok fertőtlenítésének eredményességét és az újrafeldolgozott végtermék felhasználási területét fogja vizsgálni.

hirdetes

Az EFSA a vizsgálat elvégzése után az eredményeket eljuttatja az Európai Bizottsághoz, ahol döntés születik az adott folyamat engedélyezéséről. Pozitív eredménye esetén a folyamat bekerült az engedélyezett újrafeldolgozási folyamatok jegyzékébe.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 116

Átlagos értékelés: 4.7

Szótár

dokumentum

információ és annak hordozója PÉLDA: Feljegyzés , elõírás, eljárás-dokumentum, rajz,... Tovább

Szeretem a bankom

A Budapest Bank szeretem a bankom kampányának online marketing csődje, avagy amikor nem... Tovább

Tovább a lexikonra