notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A munkaügyi lépések nagy része már megvalósult

hirdetes

A munkaügyi lépések nagy része már megvalósult

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A kormány célja, hogy a ciklus végére százezerrel több foglalkoztatott legyen az országban - jelentette be Csizmár Gábor. A munkaügyi miniszter a Százt lépés program foglalkoztatási intézkedéseit értékelve elmondta, azok nagy része megvalósult, és további lépéseket hirdetnek meg.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre,HR Tanácsadásra állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

A kormányváltás óta 87600-zal több a foglalkoztatott, a Száz lépés programjának további munkaügyi intézkedéseivel arra törekednek, hogy a kormányzati idõszak végére ez a szám elérje a százezret - közölte Csizmár Gábor a vasárnapi kormányszóvivõi tájékoztatón. A miniszter közölte, a Száz lépés program keretében meghirdetett 19 munkaügyi intézkedés legtöbbje már megvalósult. A kabinet a héten a kormányülésen hallgatta meg azon miniszterek beszámolóját, akiknek tárcáját közvetlenül érintették a Száz lépés program intézkedései. A részletes értékelés a Kormányzati Portálon olvasható. 

Az intézkedések egy része a parlament elõtt 

A miniszter a megvalósult lépésekre példaként hozta fel az alkalmi munkavállalói könyv használatának kiterjesztését, könnyítését, a pályakezdõk start kártyáját, az álláskeresési járadék bevezetését. Hozzátette, több intézkedésnél az arra vonatkozó törvényjavaslatokat már az Országgyûlés tárgyalja. 

hirdetes
A miniszter szólt arról, hogy az alkalmi munkavállalói könyv használatának kiterjesztése révén idén már 220 ezren váltották ki ezt a dokumentumot, csaknem kétszer annyian, mint a korábbi években. 

Ötezer start kártyás 

A start kártyát kiváltó pályakezdõk száma csaknem ötezer. A fiatalok általában már a biztos álláshely esetén váltják ki ezt a kártyát, mert annak érvényessége különben lejár. A foglalkoztatás elsõ évében a 33,5 százalékos járulékterhek helyett 15 százalékos járulékfizetéssel, a második évben 25 százalékos járulékfizetéssel foglalkoztathatják a munkáltatók a start kártyával rendelkezõ pályakezdõket. 
A miniszter fontos változásnak nevezte, hogy a korábbi munkanélküli járadékot, új nevén az álláskeresési járadékot csak azok vehetik igénybe, akik aktívan, tevõlegesen hozzájárulnak álláskeresésükhöz. 

Télen 24 ezren jutnak közmunkához 
hirdetes

A téli hónapokra hétmilliárd forintos keretösszegbõl 24 ezren juthatnak majd közmunkához a hamarosan induló program keretében. A napokban járt le a pályázatok beadási határideje, 356 érvényes pályázat érkezett. Az önkormányzatok jelentõs része bekapcsolódik ezekbe a munkákba kereseti lehetõséget biztosítva a munkanélkülieknek. 

További munkaügyi lépéseket hirdetnek 

A miniszter szólt arról is, hogy az eddigiekben ismertetett intézkedésen kívül újabbakkal is jelentkeznek majd a közeljövõben. Így például a mikro- és kisvállalkozások foglalkoztatási lehetõségeinek elõsegítésével, a civil szervezetek foglalkoztatási szerepének erõsítésével, a közszférában a foglalkoztatás biztonságának javításával. 
A szakképzetleneket pedig ösztönözni kívánják arra, hogy gyorsan és ingyenesen a munkaerõpiacon szükséges szakképesítéshez jussanak.

  
 
ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre,HR Tanácsadásra állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

vertikális marketingrendszer

Az értékesítési út szereplői közötti valamilyen mértékű vertikális integráció megléte. Tovább

Oktatási és Kultirális Minisztérium

Tájékoztató az Otatási és Kulturális Minisztérium feladatairól   Az Oktatási és... Tovább

Tovább a lexikonra