notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

9 megdöbbentő szám: Ilyen munkahely trendekre kell számítani a koronavírus utáni időkben

hirdetes

Ilyen munkahelyi trendeket hoznak a koronavírus utáni idők: 9 megdöbbentő adat

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A koronavírus (COVID-19) hatását az egész világ megérezte, és egyáltalán nem tűnik úgy, mintha a helyzet rohamosan javulna. Ennek ellenére már most láthatóvá vált, hogy milyen munkahelyi trendváltozásokra számíthatunk a járvány csillapodását követően. A legtöbb cég egyik legfontosabb feladata felmérni, hogy ezek a trendek miként hatnak ki majd saját működésükre, hogy ezek alapján megfelelően átalakíthassák stratégiájukat a koronavírus utáni időkre. Azok a cégek, amelyek időben reagálnak a változásokra, automatikusan előnyt szereznek majd azokkal a vállalatokkal szemben, amelyek nem veszik figyelembe őket! A számok a Gartner kutatásából származnak.

9 megdöbbentő munkahelyi trend a koronavírus után

1. Többen fognak otthonról dolgozni

Egy felmérés szerint a munkavállalók 48%-a jó eséllyel távmunkát folytat majd (legalább is bizonyos időközönként) a koronavírus utáni időkben. A járvány előtt ez az arány 30%-ot tett ki. Ahogy a vállalatok távmunkára rendezkednek át, dolgozóiknak is fel kell fedezniük az online együttműködés lehetőségeit és buktatóit. A munkaadóknak persze szintén ez alapján kell teljesítménycélokat kitűzniük dolgozóik elé.

2. Több adat kerül begyűjtésre

A munkáltatók 16%-a már most gyakrabban használ olyan technológiákat, amelyek segítségével közelebbről is megfigyelhetik munkaerejük otthoni tevékenységeit. Mérik például a be- és kijelentkezés között eltelt időt, a munkaszámítógép használatát, illetve megfigyelik a dolgozók közötti belső kommunikációt (email/chat) is. Habár a cégek többsége csak a munkavállalói teljesítményére kíváncsi, vannak olyan vállalatok is, amelyek a munkavállalók jóléte érdekében fordítanak fokozott figyelmet az aktivitásra, hogy optimalizáltabb digitális munkakörnyezetet biztosíthassanak számukra.

hirdetes

3. Több rugalmas munkavállalót vesznek fel

A járvány gazdasági bizonytalansága miatt rengetegen veszítették el a munkájukat, és/vagy kényszerültek nem hagyományos munkamodellekbe. Számos cég eleinte a vállalkozói költségvetés csökkentésével reagált a helyzetre, de a helyzet azóta változni kezdett.

hirdetes

Az elemzések szerint a szervezetek több részmunkaidős/rugalmas munkavállalót alkalmaznak majd, hogy rugalmasabban kezelhessék munkaerejüket a koronavírus utáni időkben.

A HR-felelősöknek ügyelniük kell majd arra, hogy hogyan illenek bele ezek a csökkentett óraszámú, vagy részmunkaidős alkalmazottak a cég teljesítménykezelő rendszereibe, és hogy milyen bónuszokra lehetnek jogosultak.
 

A további koronavírus utáni trendekért lapozzatok a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium ELÉRHETŐSÉGEK: 1055 Budapest, Kossuth... Tovább

szervezet

munkatársak csoportja és feltételrendszer, a felelõsségi körök, a hatáskörök és a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek