notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Koronavírus járvány oktatás: Nagy bajban vannak a felvételizők és az államvizsgázók is, a koronavírus miatt elmaradnak a nyelvvizsgák

hirdetes

Nagy bajban vannak a felvételizők, és az államvizsgázók is

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A még tavaly év végén Kínában megjelenő koronavírus elég nagy port kavart az élet számos területén. Szinte mindent megváltoztatott, így az oktatást is. A koronavírus járványra való tekintettel ugyanis bezártak az egyetemek és a közoktatási intézmények is, és átálltak, a valljuk be nem éppen teljesen kiépített digitális oktatásra. De a különböző vizsgákra való felkészülésen túl is vannak megoldatlan kérdések, például, hogy mikor lesznek megtartva ezek a vizsgák. De az idén egyetemre felvételizők, és az államvizsgázni készülők a nyelvvizsgájuk miatt is aggódhatnak.

Elmaradnak a nyelvvizsgák a koronavírus miatt

Nem tudja senki, hogy mi lesz a vizsgák sorsa

Március 16-án az összes oktatási intézmény becsukta a kapuit a koronavírus járvány megfékezése érdekében, és átállt az online oktatásra. Alapvetően ez is egy nehezítő tényező a diákok számára, hiszen sokkal könnyebb az iskolában élőben részt venni az oktatásban, mint egyedül ilyen-olyan segítségekkel elsajátítani az anyagot. Talán az idén érettségizőknek a legnehezebb a helyzete, hiszen ők egyébként is le vannak terhelve az egész jövőjüket meghatározó vizsgák nyomása miatt. Most amellett, hogy szinte egyedül kell megoldaniuk a felkészülést, azon is aggódhatnak, hogy mikor sikerül leérettségizniük, hiszen a helyzet jelenlegi állása szerint az érettségi vizsgákat nem lehet megtartani a szokott időben, de az eltolásról, vagy egy esetleges új időpontról még döntés nem született.

hirdetes

A nyelvvizsgákat is szüneteltetik

A helyzetet tovább fokozza, hogy mivel a tanulók nem tartózkodhatnak zárt térben, bizonytalan időre a nyelvvizsgáztatást is szüneteltetik. A legtöbb egyetemi felvételire készülő diák pedig ebben az időszakban szokta letenni az elég sok többletpontot jelentő nyelvvizsgát. Továbbá az államvizsgára készülő egyetemi hallgatók is javarészt ebben az időszakban szerzik meg az oklevélhez szükséges nyelvvizsgát. Ez az időszak tehát kiemelten fontos a nyelvvizsgák szempontjából.

Online nyelvvizsgákra nincsen lehetőség

Online nyelvvizsga már létezik, de mivel mindenképp felügyeletre van szükség, azt is egy kijelölt helyiségben kell elvégezni, tehát ez sem megoldás arra, hogy a diákok ne érintkezzenek. Arra pedig nincsen kapacitás, hogy minden vizsgázóra jusson külön terem, valamint vizsgáztató, főleg nem ebben az egyébként is zsúfolt időszakban.

hirdetes

Valószínűleg nyárig várni kell

Bár hivatalos álláspont még nem született az ügyben, a szomszédos országok példáit nézve valószínűleg nyárig várni kell, hogy bármi is történjen ezen a téren, hogy újra beinduljon a tényleges oktatás, és kezdetét vegyék a vizsgáztatások. Ez pedig feltehetőleg az egész felvételirendszert borítani fogja. Az oktatási hivatal azt tanácsolja minden vizsgára készülőnek, hogy feltétlenül folytassák a felkészülést, hiszen mindent megtesznek annak érdekében, hogy a vizsgákra minél hamarabb sor kerüljön.  
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

piac

A marketing szempontjából a vállalat számára folyamatosan változó értékesítési... Tovább

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Magyarországon a környezet- és természetvédelmi... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Tudomány