notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Készül a II. Nemzeti fejlesztési terv

hirdetes

Készül a II. Nemzeti fejlesztési terv

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Valamennyi régió rendelkezni fog önálló operatív programmal a II. Nemzeti fejlesztési tervben - közölte Sarudi Csaba, az Országos Területfejlesztési Hivatal elnöke szerdán. A 2007-2013-as idõszakra felzárkóztatási, fejlesztési vagy együttmûködési operatív programot készítenek az egyes régiók.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre,HR Tanácsadásra állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

A II. Nemzeti fejlesztési tervben (NFT) valamennyi régió önálló operatív programot dolgoz ki, melyben a regionális sajátosságoknak megfelelõ, hatékonyan megvalósítható feladatok kapnak helyet - közölte Sarudi Csaba, az Országos Területfejlesztési Hivatal (OTH) elnöke, aki két hete vette át a hivatal vezetését. Hozzátette: a korábbiakkal szemben egy újszerû tervezési gyakorlat vette kezdetét, ugyanis ezzel egy nagyfokú decentralizáció indul meg a régiók irányába. 

Felzárkóztatási, fejlesztési és együttmûködési programok készülnek 
A felzárkóztatást elõsegítõ, decentralizált regionális operatív programok a hat magyarországi régióra irányulnak. A legfontosabb célkitûzések közé tartozik a gazdasági versenyképesség és az életminõség javítása, a turisztikai célú térségfejlesztés és a kistérségi léptékben szervezett humán szolgáltatások megvalósítása. 

hirdetes

Sarudi Csaba elmondta, hogy a közép-magyarországi régió - fejlettsége miatt - sajátos helyzetben van, ezért önálló, versenyképességi és foglalkoztatási típusú operatív programot készít a 2007-2013-as idõszakra. 

A központi területfejlesztési operatív program az országos jelentõségû, kiemelt térségek vagy tématerületek fejlesztését tartalmazza. Az OHT elnöke kiemelte a Balaton-térségét, a Tisza- és Duna-mentét, valamint rámutatott a termálvízkincs megfelelõ hasznosításának fontosságára is. 
Sarudi Csaba kitért arra, hogy a hivatalhoz tartozik az európai területi együttmûködési operatív program kidolgozása, ám ezek tartalmának véglegesítésére a késõbbiekben kerül sor. 

hirdetes

Legkésõbb a jövõ év elejére elkészülnek a programok 

Mint mondta, az év végére, jövõ év elejére elkészülnek a hivatalt érintõ operatív programok, melyeket a régiók közremûködésével egyeztetnek az egyes ágazatokkal. Répássy Helga, az OHT elnökhelyettese elmondása szerint a forrásokról még folynak az egyeztetések - kiindulási alap, hogy a fejlesztési pénzek ötven százalékát regionális fejlesztésekre költi el az ország.  

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre,HR Tanácsadásra állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!


 

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

környezeti teljesítmény

környezeti teljesítmény Egy szervezet irányításának mérhető eredményei, a környezeti... Tovább

képesség

egy szervezetnek , rendszernek , vagy folyamatnak az az adottsága, hogy olyan terméket ... Tovább

Tovább a lexikonra