notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Gyorsabb kifizetésekre számíthatnak az NFT pályázatain nyertes vállalkozások!

hirdetes

Gyorsabb kifizetésekre számíthatnak az NFT pályázatain nyertes vállalkozások!

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A kifizetések határideje akár 30 napra is csökkenhet, de szemléletváltás is készül, nyilatkozta Egyed Géza, a GKM EU-fejlesztési alapokért felelõs helyettes államtitkára.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 EUREPGAP rendszerkiépítéshez, állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Magyarországon ma 250-300 ezer vállalkozás mûködik, a GVOP-hoz tízezer pályázat érkezett, amibõl hatezret fogadott be. Ez az összes vállalkozásnak csak kis részét jelenti, de a programon belül vannak olyan pályázati kiírások, amelyek hihetetlenül népszerûek a kkv-k körében. A korszerû technikai háttér a versenyképesség alapja, erre a kiírásra másfél év alatt hétezer, az összes uniós pályázat harmada érkezett be. Ki is merült a kerete, ezért a tárca a források átcsoportosításával újból megjelentette a kiírást, foglalta össze Egyed Géza.

hirdetes

Az államtitkár úgy véli, nem érdemes most a jó pályázatok elõl elvonni a forrásokat, csak hogy maradjon az utolsó évre is pénz, ráadásul a felhasználás idõkorlátja is határt szab a támogatások szétosztásának. Így elképzelhetõ, hogy 2006-ra egyes ablakok kerete kimerül. Ugyanakkor tavasztól elvileg már a következõ költségvetési keret is használható.

A GVOP jövõjérõl szólva Egyed Géza elmondta: az a cél, hogy a végrehajtó intézményrendszer gyorsabban dolgozzon. Hamarabb kell elbírálni a beadott pályázatokat, hogy a pályázó hamarabb tudja meg, hogy nyert, kevesebb ideig vállaljon saját kockázatot. Lényeges, hogy ha a vállalkozó beadta a számlákat, gyorsan kifizessék a támogatást - a mai átlagos 60—90 napos kifizetés drasztikusan csökkenjen, akár 30 napra.

hirdetes

A webalapú számlakitöltõ program segítségével a pályázó otthon le tudja ellenõrizni, hogy az elszámolása formailag tökéletes-e. Ezeket a munkákat már elindították, az eredmények már az õsz folyamán láthatóvá válnak.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 EUREPGAP rendszerkiépítéshez, állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

mérési folyamat

mûveletek összessége egy mennyiség értékének meghatározáshoz Tovább

továbbengedés

hozzájárulás egy folyamat következõ szakaszába való továbblépéshez ... Tovább

Tovább a lexikonra