notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A II. Nemzeti Fejlesztési Terv, és ami mögötte van

hirdetes

A II. Nemzeti Fejlesztési Terv, és ami mögötte van

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Mára már valószínûleg mindenki számára közismert, hogy a 2007 és 2013 közötti idõszak nemcsak az Európai Unió, de Magyarország számára is rendkívül fontos. A jelenleg zajló elõkészületeknél dõl el, hogy hazánk a következõ költségvetési idõszakban milyen mértékben és fõleg mennyire jól tudja lehívni az EU-s támogatásokat.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

E támogatások lehívásának feltétele, hogy a tagállamok egy stratégiai dokumentumban meghatározzák az Unió adott költségvetési idõszakára tervezett fejlesztési elképzeléseiket. Magyarország 2004. nyarán kezdte meg a második Nemzeti Fejlesztési Terv kidolgozását.
A fejlesztési koncepció célja, hogy megtalálja a tervezés számára azokat a feladatokat, amelyek széles körû társadalmi támogatással bírnak, és amelyeket a politikai pártok is támogatnak. A dokumentum további sajátossága, hogy nem csupán alapos helyzetelemzésre épített, világos jövõképhez keresi a célokat, hanem rögzíti a fejlesztéspolitika tartalmi és intézményi hátterére vonatkozó szakmapolitikai elveket is (igazolhatóság, indikátorok, decentralizáció, partnerség stb.).

hirdetes
Rendkívül fontos szerepük és felelõsségük van a tervezést irányítóknak, illetve a tervezésben résztvevõ szereplõknek! Pláne, ha tudjuk a tervezett források nagyságrendjét, mely az elõzetes számítások szerint több, mint 24 ezer millió euró (kb. 15 ezer milliárd forint)!!!
Reméljük tehát, hogy az új NFT kidolgozásában tényleg érvényesülnek azok a törekvések, melyek arra vonatkoznak, hogy a tervezõi mûhelyekben helyet kap minden szakmai-ágazat – fõvárosi és vidéki egyaránt – képviselõi egyenrangú partnerként.
Amit már tudni lehet a II. NFT intézkedéseirõl, az a 8+1 stratégiai cél, mely alapján fogják meghatározni az Operatív Programokat, azon belül pedig a konkrét pályázati lehetõségeket.

A 8+1 stratégiai cél:

 1. A gazdaság versenyképességének tartós növekedése
 2. hirdetes
 3. A foglalkoztatás bõvülése
 4. A versenyképes tudás és mûveltség növekedése
 5. A népesség egészségi állapotának javulása
 6. A társadalmi összetartozás erõsödése
 7. A fizikai elérhetõség javulása
 8. Az információs társadalom kiteljesedése
 9. A természeti erõforrások és környezeti értékek védelme és fenntartható hasznosítása
  +1  Kiegyensúlyozott területi fejlõdés

Bízunk abban, hogy a következõ pályázati rendszerben mindenki meg tudja találni a neki megfelelõ támogatást és a jelenlegi helyzetnél sokkal gördülékenyebben, pontosabban és gyorsabban történik majd mind az elbírálás, mind pedig a támogatások kifizetése.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

elõírás (specifikáció)

dokumentum, amely követelményeket határoz meg MEGJEGYZÉS: Egy... Tovább

ISO 9001

MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány AZ ISO 9001 egy nemzetközi szabvány. A szabvány alapján... Tovább

Tovább a lexikonra