notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Újabb hírek az NFT II-rõl

hirdetes

Újabb hírek az NFT II-rõl

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Annak ellenére, hogy tavaly év végén a miniszterelnök arról beszélt, hogy Magyarország versenyképességének növeléséhez elengedhetetlen, hogy csak pár ágazatot támogassanak kiemelten, a második Nemzeti Fejlesztési Tervben (NFT II) nem lesznek külön prioritást élvezõ ágazatok – tájékoztatta a NAPI Online-t a Nemzeti Fejlesztési Hivatal.

Újabb hírek az NFT II-rõl

ISO 9001, ISO 14001, ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Korábban még arról volt szó, hogy például az információs-kommunikációs technológiák, a biotechnológia kaphatja majd a legtöbb figyelmet és forrást. Az NFT II-ben azonban csak egy olyan terület lesz, amely mindegyik operatív programban hangsúlyosan jelenik meg: ez a kutatás-fejlesztés és innováció.

hirdetes

Az Országos Fejlesztési Koncepció (OFK) - melynek elfogadásáról hamarosan dönt a Parlament - 2020-ig határozza meg a fejlesztési irányokat. A dokumentum szerint a fejlesztéspolitika célja egyebek mellett a gazdaság versenyképességének tartós növekedése, a foglalkoztatás bõvülése, a versenyképes tudás és a mûveltség növekedése. A K+F mellett minden bizonnyal komolyabb forrásokkal számolhat majd az egészségügy, az oktatás, az infrastruktúra fejlesztése.

hirdetes

A tervek szerint az operatív programok jövõ tavaszra elkészülnek; miután az Európai Bizottság befogadja, már ki is lehet írni a pályázatokat a NFT II terhére. A nemzeti fejlesztési terv struktúrája még nem készült el, négyféle operatív program azonban biztos lesz: "befektetés az emberbe, a gazdaságba és a környezetbe", valamint a regionális programok.

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

eljárás

egy tevékenység vagy egy folyamat elvégzésének elõírt módja 1.... Tovább

beszállító

szervezet , vagy személy, amely vagy aki rendelkezésre bocsát egy terméket PÉLDÁK: Gyártó,... Tovább

Tovább a lexikonra