notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Emelkednek a kötelező gépjárműfelelősség-biztosítások

hirdetes

Díjemelkedés a kötelező gépjárműfelelősség-biztosításoknál

SzSz
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Akár 10-15 százalékos díjemelkedés is várható a kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási (kgfb) kampányban. A november elején kezdődő év végi kampányok esetén a szakértők 140-150 ezer szerződést váltó gépjármű-tulajdonosra számítanak. 

Emelkedik a kgfb

A Netrisk.hu ügyvezető igazgatója, Sebestyén László elmondta, hogy az év végi kampányok keretében a 30 százalékos baleseti adót a biztosítók beépítik az éves díjba, így erre külön nem kell már figyelni. A gépjárművek üzembentartói a károk növekvő száma, és a helyreállítási költségek emelkedése miatt a kgfb esetén mintegy 10-15 százalékos díjemelkedésre kell számítani. Összesítva az emelkedés után egy személyautónál az átlagdíj 26-28 ezer forint lehet. 

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) gépjárműszekciójának elnöke, Papp Lajos szerint a Magyarországon regisztrált 5 milliós gépjármű-állományból ez az emelkedés 1,3 millió gépjárművet, ebből is 900 ezer személygépkocsit érint. Az emelkedések hatására várhatóan sokan fognak biztosítót váltani és igénybevenni a díjkalkulációs számításokat, ezáltal 140-150 ezer szerződésváltásra számítanak. 

hirdetes

A biztosítók idén legkésőbb november 2-ig hirdetik ki év végi tarifáikat, és november 11-ig minden értesítőnek meg kell érkeznie, így érdemes figyelnünk postaládánkat. A díjemelkedésben érintettek a megkapott értesítések után tudják igénybe venni az online díjösszehasonlító oldalak szolgáltatásait. Biztosítóváltás esetén érdemes odafigyelnünk, hogy tavaly óta már szerződéslemondás esetén a tulajdonosnak kell postai úton, vagy online lemondania előző biztosítását. Ezáltal érdemes odafigyelnünk a biztosító által megadott határidőkre a levél megérkezését illetően. Az új díjak összehasonlítása folyamán arra is figyeljünk, hogy az idei díjat a baleseti adóval növelve kell figyelembe venni. 

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

hozzárendelhető költség

Az a költség, amelynek felmerülése elkerülhető lehetne, ha a termék, funkció, vagy folyamat... Tovább

keresztár rugalmasság

Azt mutatja meg, hogy A termék árának 1 százalékos változása miként változtatja meg B... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyar