notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Felszámolják a Notebook.hu-t

hirdetes

Felszámolják a Notebook.hu-t

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Várhatóan megszűnik az ország egyik legnagyobb számítógép-kereskedője, a Notebook.hu-t. A felszámolás mindenesetre elindult, aminek ugyan lehet a cég számára pozitív kimenetele, de ilyesmi ritkán történik meg. Elképzelhető, hogy a jelenleg leltározó boltokat a december elsejei nyitás után már egy másik kft. üzemelteti

Elindult a felszámolás


Felszámolják a Notebook.hu-t, az ország egyik legnagyobb notebook-kereskedőjét. A hírt megerősítette Dr. Sóvágó Gyula, a PK-ECONO Pénzügyi Gazdasági Tanácsadó Kft. felszámolója. Információink szerint a felszámolás egy kis összegű, pár százezer forintos tétel miatt indult meg október 20-án, a folyamat most az első szakaszban tart.

A felszámoló szerint negyven napig folyik a hitelezők összegyűjtése, ezután lehet meghatározni a követelések összegét. Az első szakasz november harmincadikán jár le, és addig bővebb információkat nem is nyújthat Dr. Sóvágó Gyula a tartozások mértékéről.

hirdetes

Havi törlesztések

Annyit azonban elmondott, hogy mostanra már a kezdeti pár százezer forintos követelésnél nagyságrendekkel nagyobb összegről van szó, ami egyébként megfelel a procedúra normál menetrendjének.

A felszámolás alatt ugyanis a cégeknek hitelező bankok a hitelszerződés értelmében azonnal felmondják a szerződéseket, így olyan tételek is megjelennek egy összegben a tartozások listáján, amiket korábban csak havonta kellett törleszteni.

2009-ben lesz eredmény

Éppen ezért Dr. Sóvágó Gyula szerint bár elméletben mindig megállítható egy felszámolás (pontosabban a folyamat lefut, de a végén a cég megmenthető), a gyakorlatban nagyon ritkán fordul elő, hogy az ügynek az üzemeltető szempontjából pozitív kimenetele legyen.

hirdetes

Dr. Sóvágó Gyula az elmondta, hogy az első negyven napos szakasz után egy 45 napos egyeztetési időszak következik, ilyenkor a Notebook.hu Kft. megpróbálhatja kifizetni hitelezőit. A felszámolás kilencvenedik napjában kell döntést hozni, ez azonban már csak 2009-ben lesz esedékes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

piac

A marketing szempontjából a vállalat számára folyamatosan változó értékesítési... Tovább

vevőorientáció

Olyan gondolkodási mód és gazdálkodási gyakorlat, amely a vállalat minden döntését a vevő... Tovább

Tovább a lexikonra