notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Nemzeti Vidékfejlesztési Tervrõl

hirdetes

A Nemzeti Vidékfejlesztési Tervrõl

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A vidékfejlesztési politika célja a vidéki térségekben élõ emberek életminõségének javítása, a vidéki térségek további lemaradásának megakadályozása, felzárkózásuk esélyeinek biztosítása. A beavatkozás fókuszában az áll, hogy a vidéki társadalom és gazdaság szereplõi számára megfelelõ életkörülményeket és mûködtetési lehetõségeket lehessen biztosítani. Az egymással belsõ koherenciában lévõ fejlesztési dokumentumokban (NFT, AVOP, NVT) megjelölt stratégiák és a megvalósítás tervezett tevékenységei ezt célozzák.

A Nemzeti Vidékfejlesztési Terv az EMOGA Garanciarészleg intézkedéseinek (továbbiakban: NVT) célja

 

Pályázatfigyelés szolgáltatásunk feltételei itt!

Online marketing tanácsadáshonlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

A Nemzeti Vidékfejlesztési Terv az EMOGA Garanciarészleg intézkedéseire (továbbiakban: NVT) célja, hogy egységes keretbe foglalja az Európai Mezõgazdasági Orientációs és Garancia Alap (továbbiakban: EMOGA) Garanciarészlegébõl finanszírozandó vidékfejlesztési intézkedések hazai végrehajtásának rendszerét. Az NVT kijelöli a vidéki térségek fenntartható fejlõdését szolgáló célokat, prioritásokat, valamint tartalmazza az egyes intézkedések céljait, az intézkedések keretében támogatható tevékenységeket, a támogatás igénybe vételének feltételeit és végrehajtásának részletes szabályait is.

NVT intézkedések:

Agrár-környezetgazdálkodás

Egy olyan mezõgazdasági gyakorlat elterjedésének elõsegítése, amely az erõforrások fenntartható használatán, a környezeti és természeti értékek megõrzésén, a vidéki táj értékeinek megóvásán, valamint minõségi termékek elõállításán alapszik.

Kedvezõtlen adottságú vagy környezetvédelmi korlátozások alá esõ területek támogatása:

hirdetes

Kedvezõtlen adottságú területeken a Helyes Gazdálkodási Gyakorlatnak megfelelõ gazdálkodók támogatása, a környezetvédelmi követelményeknek eleget tevõ mezõgazdasági célú földhasználat biztosítása.

Mezõgazdasági területek erdõsítése:

Az erdõterület és az erdõk környezetvédelmi, gazdasági, szociális-közjóléti szerepének növelése.

Korai nyugdíjazás (Tervezett bevezetése:2006-tól):

Jövedelem biztosítása az árutermeléssel felhagyó idõsebb gazdálkodók számára, a gazdálkodók korösszetételének javítása és ésszerû birtokméretek kialakítása.

Szerkezetátalakítás alatt álló félig önellátó gazdaságok támogatása:

Azon gazdálkodók támogatása, akik piacorientált gazdálkodásra kívánnak áttérni és ennek érdekében a gazdaságuk szerkezetében is képesek változtatásokat véghezvinni.

Az EU környezetvédelmi, állatjóléti- és higiéniai követelményeinek való megfelelés elõsegítése:

Az állattartó gazdálkodók támogatása a közösségi jogszabályokon alapuló környezetvédelmi és állatjóléti szabályok betartásában.

Termelõi csoportok létrehozásának és mûködtetésének támogatása:

hirdetes

A termelõi csoportok létrehozásának és adminisztratív mûködésének támogatása.

Technikai segítségnyújtás:

Melynek keretében képzett tanácsadók segítik a gazdálkodókat az intézkedésekben megfogalmazott célok elérésében, illetve a támogatás igénybevételében. Ennek keretében a Mûszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ), mint ernyõszervezet tanácsadókat foglalkoztat, akik több helyen, köztük Algyõn is ügyfélszolgálatot tartanak, illetve ügyfélszolgálaton kívül is állnak az érdeklõdõk rendelkezésére. A tanácsadás célja, hogy a gazdálkodók részére elõsegítsék az EU társfinanszírozással folyósított támogatásokhoz való hozzájutást.

A Nemzeti Vidékfejlesztési Tervrõl és annak intézkedéseirõl bõvebben a Szõnyi Kúltúrális Egyesületben díjmentesen kaphatnak felvilágosítást az érdeklõdõk minden hétfõn, illetve egyéb idõpontban telefonos egyeztetés alapján a 70-389-1793 számon Sebestyén Tibor NVT tanácsadótól.

2006.02.05.

 

Pályázatfigyelés szolgáltatásunk feltételei itt!

Online marketing tanácsadáshonlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

vevőorientáció

Olyan gondolkodási mód és gazdálkodási gyakorlat, amely a vállalat minden döntését a vevő... Tovább

piac

A marketing szempontjából a vállalat számára folyamatosan változó értékesítési... Tovább

Tovább a lexikonra