notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 nyári marketing tipp kisvállalkozóknak egy igazán sikeres nyári szezonért (2020)

hirdetes

Nyári marketing kisvállalkozásoknak: 5 tipp egy sikeres szezonért

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az időjárást nem érdekli, hogy éppen mi zajlik a nagyvilágban, és a nyár a COVID-19 járvány ellenére is beköszöntött az északi félgömbön. A nyár beálltával bizonyos iparágak lelassulnak, míg mások éppen ilyenkor gyorsulnak fel (már amennyire idén ez lehetséges). Azonban az átmeneti kényelmetlen, bizonytalan helyzet még nem ürügy arra, hogy visszavegyél marketingedből. A következőkben néhány kifejezetten kisvállalkozásoknak szóló nyári marketingtippet szeretnénk megosztani, amik között te is biztosan találsz hasznosat magadnak (akár kisebb a forgalmad nyáron, akár most pörög fel igazán)!
 

5 nyári marketingtipp kisvállalkozásoknak 2020-ra

#1: Kezdj el tervezni az év végi ünnepekre

Ha a nyár már most odavan, mert a vírushelyzet miatt nem számíthatsz sűrű forgalomra, akkor érdemes valamivel előrébb tekintened az évben. Habár senki sem tudja, hogy meddig tart majd ez az egész, remélhetjük, hogy a karácsonyi időszak már sokkal békésebben telhet, és az emberek is nagyobb biztonságban érzik majd magukat a téli hónapokban.

Érdemes tehát már most elkezdened gondolkodni az év végi marketingkampányokon, hogy amikor eljön az idejük, teljes készültséggel indíthasd be őket.

#2: Kedveskedj ügyfeleidnek

A nyár nagyszerű lehetőségeket nyújt a szabadtéri szórakozásra. Ilyenkor érdemes elgondolkodni azon is, hogy milyen szabadtéri rendezvényekkel kedveskedhetnél ügyfeleidnek, vagy üzleti partnereidnek, akik az elmúlt időszakban tanúsították hűségüket márkád iránt.

hirdetes

Persze a szabadtéri rendezvényeket most még szigorú szabályok kötik, de nem lehetetlenség leszervezni őket. A kisebb vállalkozásoknak általában az ügyfélköre sem túl nagy, ezért kisebb hely is elég, hogy a meghívottak biztonságos távolságot tarthassanak egymástól.

#3: Rendezz nyereményjátékot

A nyereményjátékok valójában évszaktól, szezontól függetlenül működnek, ezért is érdemes nyáron is foglalkozni velük. A nyereményjátékokkal könnyedén felhívhatod magadra célközönséged (és ismerőseik) figyelmét, és értékes aktivitást is szerezhetsz céged közösségi profiljainak.

hirdetes

Ha a nyereményjátékot kifejezetten nyári témájúra alakítod ki, azzal csak még több érdeklődőt szerezhetsz márkád köré. Igazából minden a kreativitáson múlik. Ha nem tudsz felajánlani semmit, aminek különösebb köze lenne a nyárhoz, akkor társulj egy másik céggel, hogy közösen bonyolíthassátok le a kampányt.
 

A további kisvállalkozóknak szóló nyári marketingtippekért lapozz a következő oldalra, vannak még más szuper ötleteink is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

metrológiai jellemzõ

olyan megkülönböztetõ tulajdonság, amely befolyásolhatja a mérés eredményeit ... Tovább

termelési orientáció

Olyan vállalati gazdálkodási magatartás, amely során a termelőüzemek gyártási... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek Marketing