notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 nyári marketing tipp kisvállalkozóknak egy igazán sikeres nyári szezonért (2020)

hirdetes

Nyári marketing kisvállalkozásoknak: 5 tipp egy sikeres szezonért

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

5 nyári marketingtipp kisvállalkozásoknak 2020-ra

#4: Rendezz versenyeket

Mivel nyereményjátékokhoz hasonlóan a versenyek is évszaktól függetlenek, remek nyári marketingtaktikák kisvállalkozások számára. Nyáron több a tettvágy az emberekben, és az idei kényszeres otthonmaradásban ez csak tovább fokozódik majd bennük. Kínálj tehát lehetőséget nekik arra, hogy levezethessék ezeket az indulataikat – rendezz versenyeket számukra!

Állj elő néhány versenyötlettel, amelyeknek valami köze lehetne cégedhez – pl. annak termékeihez vagy jellegéhez. Ha például céged takarítással foglalkozik, akkor megkérheted közösségi követőidet, hogy küldjenek be képeket rendelten otthoni irodáikról, és akinél a legnagyobb káosz, az egy ingyenes takarítást, vagy egy takarítóeszközökből álló termékcsomagot nyerhet. Esetleg kérd meg hogy küldjék el kedvenc nyári nyaralós képeiket tavalyról, és a legtöbb likeot kapóknak küld ajándékkártyát. Ha élelmiszert árulsz, mézet, lekvárt, vagy bármi mást, rendezz recept versenyt, a lényeg, hogy légy kreatív!

hirdetes
Érdemes valami extra ösztönzőt is kínálni követőidnek, hogy még szívesebben részt vegyenek a versenyben – például egy jelképes kedvezményt következő vásárlásukra webáruházadban.

#5: Célozd meg a nyaralókat

Ha céged olyan helyen működik, ahol nyáron sok turista fordul meg, akkor érdemes ezt minden évben kihasználnod. Ha a környék népszerű célpont számukra, akkor adj nekik egy nagyon jó okot, hogy hozzád is betérjenek látogatásuk során. Természetesen ez nem vonatkozik minden kisvállalkozásra, de ha rád igen, akkor ne szalaszd el ezt a lehetőséget.

hirdetes

Például hirdesd meg, hogy ha bemutatják lakcímkártyájukat, és egy ezzel igazolják, hogy egy másik megyéből érkeztek, akkor egy kisebb kedvezménnyel vásárolhatnak nálad egy alkalommal. Akár a helyieket is bevonhatod: ha hoznak magukkal egy barátot egy másik megyéből, akkor a következő alkalommal ők is kedvezményben részesülhetnek nálad.

Persze ezeket a lehetőségeket minden felületen érdemes meghirdetni – készíts online hirdetéseket, küldj értesítéseket email feliratkozóidnak, és írd ki a hírt kiemelt bejegyzésként céged blogjára is, hogy minél többek értesüljenek róla.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

keresztpromóció

Egy márkával egy másik, nem konkurens márkát reklámoznak. Tovább

minõségirányítási kézikönyv

dokumentum, amely meghatározza egy szervezet minõségirányítási rendszerét ... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek Marketing