notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Interaktív vs. nyomtatóbarát verzió

hirdetes

Semmi pompa

Bödör Ferenc programozó
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Egy weblap szerkezeti és design tervezésénél, gondolnunk kell a felhasználók azon vékony rétegére is, akik a designer által megálmodott színes, látványos interaktív megoldásokat kevésbé tudják kezelni.

CSS sprites és navigációs linkek

Jelentésteli szövegek, mint navigációs linkek ugyanúgy fontosak a Googlebotnak mint a látáskorlátozott felhasználóknak, akik nem tudják megfelelően értelmezni egy kép jelentését.
A design kialakításánál lehetőségünk van arra, hogy grafikákat használjunk navigációs linkként úgy, hogy az tageket a tag közé illesztjük.

Ilyenkor fontos, hogy az tag alt atributumában elhelyezzünk egy leíró szöveget a képről. Fontos lehet, hogy a weboldal akkor is használható legyen ha a átváltunk css sprites-ra, hogy optimalizáljuk az oldal betöltését. Egy lehetséges megoldásként nézzük meg, hogy a Google logo és a változó linkek a Google keresési eredmények oldalon hogyan vannak kódolva.

Tedd könnyen elérhetővé a nyomtató barát verziót

Az interaktív vizuális elemekben gazdag weblapok, gyakran biztosítanak a teljes tartalomra, vagy annak részeire nyomtatóbarát változatot is. Ez a verzió ugyan abból a tartalomból generálódik mint az interaktív változat. Ezek tökéletes értelmezhetőséget és teljes tartalmi hozzáférést biztosítanak mind a GoogleBot-nak mind a látáskorlátozott felhasználóknak akik nem tudják élvezni az oldal magas szintű interaktivitását. Viszont ezek a nyomtatóbarát verziók, gyakran rejtve maradnak a szkriptelt linkek mögött.


Egy olyan sima URL, amely tartalmazza a nyomtatóbarát verzió linkjét egyértelműen növeli annak a tartalomnak a minőségét amely átfésülésre kerül.

Ha a duplázódó tartalom miatt aggódunk az interaktív és nyomtató barát verziónál akkor választhatunk egy javasolt verziót a tartalmat illetően és létrehozhatunk egy Sitemap-et ami tartalmazza a javasolt URL-eket ugyanúgy ahogy belsőleg megpróbáljuk linkelni a verziót. Ez segíti a Google bizonytalansága esetén, ha olyan tartalmat talál ami különböző URL-eken is felbukkan.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

nyomonkövethetõség

képesség arra, hogy nyomon kövessék a múltját, az alkalmazását, vagy a helyét... Tovább

ISO

(International Standard Organization) Nemzetközi Szabványügyi Szervezet. ... Tovább

Tovább a lexikonra