notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Google Gears, a GMail újabb fejlesztése

hirdetes

Offline GMail

Nagy István rendszergazda
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A Google-t régóta kritikák érték, a GMail szolgáltatásukkal kapcsolatban. A kritika az offline funkció hiányának szólt. Levelezőkliens nélkül nem lehetett olvasni a leveleket.

A Google Gears

A GoogleGears megoldást hozott a problémára. Segítségével a gépünkre szinkronizálni tudjuk leveleinket, majd a böngészőn keresztül olvashatjuk azokat a megszokott módon.

 

A Gears letöltése

A felhasznákónak annyi a tennivalója, hogy letölti a böngészőjéhez (Internet Explorer, Firefox, Safari) a modult. Ezután a GMail beállításainál a Labs fülön megkeressük az Offline opciót, és engedélyezzük.

 

Az internetkapcsolat megszűnése

Amíg online vagyunk, addig a Gears a gyorsítótárba tölti a leveleket amíg van kapcsolat. Az offline tárhely eközben szinkronizál a Gears-el. Ha megszünik az internetkapcsolat, akkor automatikusan Offline módba kapcsol. A felhasználónak nem tűnik fel a váltás, maximum abban hogy nem kap új levelet.

hirdetes

 

Apróbb hibák

A fejlesztők hangsúlyozzák, hogy ez még csak Beta verzió, hibák, adatvesztések lehetségesek. A funkció szakaszosan lép be a GMail szolgáltatási palettájába, így más postafiókoknál más időben jelenik meg.

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

ellenõrzés

a megfelelõség kiértékelése megfigyeléssel és ítéletalkotással, továbbá... Tovább

az audit megállapításai

az összegyûjtött auditbizonyítékok és az auditkritériumok összehasonlító... Tovább

Tovább a lexikonra