notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ókori hajóépítő műhely maradványait fedezték fel!

hirdetes

Ókori hajóépítő műhely maradványait fedezték fel régészek Egyiptomban

ich.hu
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Újabb, izgalmas feltárásról adtak hírt Egyiptomban dolgozó régészek, akik most egy ókori "hajógyár" maradványaira bukkantak a Sínai-félszigeten.

Ókori hajóépítő műhely maradványait fedezték fel!

Egy ókori hajóépítő és -javító műhely maradványait tárták fel a régészek az egyiptomi Sínai-félszigeten.

Az észak-afrikai ország régiségügyi minisztériuma szerint a félsziget északi részén, a Tel Abu Szaifi ásatáson feltárt műhely az Egyiptomot majdnem 300 éven át irányító Ptolemaida-dinasztia (Kr.e. 332-30) idejéből való. Ezen a régészeti lelőhelyen egykor római kori erőd állt.


Mosztafa Vaziri, az egyiptomi Legfelsőbb Régészeti Tanács vezetőjének elmondása szerint a műhelyben két szárazdokk volt, amelyben a hajókat építették és javították.

hirdetes
Egyiptomban legutóbb a Kairótól délre fekvő Minja tartományban felfedeztek fel egy sírkamrát, amelyben több mint negyven, jó állapotban konzerválódott múmia is volt.

 

A kőből készült sírkamra feltehetőleg egy középosztálybeli család tagjainak múmiáit rejtette. A sírkamrában férfiak, nők és gyerekek múmiáját is megtalálták a tudósok.

hirdetes


A sírok a római vagy a bizánci korból származhatnak, és jó állapotban maradtak fenn. A múmiák mellett kerámiákat és szarkofágokat is találtak – tette hozzá a miniszter.

© Egyiptomi Régészeti Minisztérium


Egyiptom az utóbbi időben nagy erőkkel dolgozik régészeti kincseinek megóvásán és a még rejtett ókori leletek felfedezésén, hogy új lendületet adjon az ország gyengélkedő turisztikai szektorának. Ennek jegyében nyitották fel azt a fekete szarkofágot is, amelyre több mint 5 méterrel a föld alatt bukkantak rá szakemberek, és amelyben furcsa, vöröses folyadékot találtak.

Forrás: HVG.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

termékkoncepció

Eszerint a fogyasztók azokat a termékeket kedvelik, amelyek kiváló minőséget, teljesítményt... Tovább

objektív bizonyíték

valaminek a meglétét, vagy igaz voltát alátámasztó adatok ... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld Történelem Tudomány Utazás