notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Böngészőfüggetlen oldalak

hirdetes

Böngészőfüggetlen oldalak

Kövi Bálint programozó
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A webmesterek számára pedig egy emlékeztető, hogy oldaluknak böngészőtől függetlenül jól kell működnie, legyen szó Firefoxról, Internet Explorerről, Google Chromeról, Safariról, stb

Ha oldalunk rosszul jelenik meg, vagy nehezen használható egy vagy több böngészőtípussal, akkor könnyedén elveszíthetjük látogatóink érdeklődését, vagy akár bevételtől is eleshetünk, ha oldalunk profitorientált. Az alábbiakban összefoglalót olvashatunk arról, hogy mire kell ügyelnünk.

1. lépés: Böngészőfüggetlenség a használhatóság által

Azon technológiák, amelyeket arra használunk, hogy a keresőrobotok könnyedén feltérképezhessék oldalunkat - mint pl. az egyszerű, statikus HTML favorizálása az AJAX technológiákkal szemben -, gyakran azt is elősegíti, hogy honlapunk böngészőfüggetlenül működjön.

Az egyszerű HTML használata esetén nagyobb kompatibilitásra számíthatunk, mint ha a legfrissebb technológiát használnánk.

2. lépés: a kód ellenőrzése

Ha az általunk használt kód valid HTML, akkor megszüntethetjük a böngészők inkompatibilitásának egy jelentős tényezőjét, és nem kell figyelembe venni a különböző böngészők hibakezelő technikáit. Ezáltal nagy valószínűséggel oldalunk böngészőfüggetlenül fog működni, és ezáltal a hibakeresés is egyszerűbb.

hirdetes

3. lépés: ellenőrizd, hogy az oldalad használható is

Fontos, hogy honlapunk jól jelenjen meg minden böngésző használata esetén, de ugyanolyan fontos az is, hogy a látogatók az oldal minden funkcióját használni tudják. Ahelyett, hogy a különböző böngészőkkel csak rápillantanánk oldalunkra, próbáljunk meg navigálni azon, vagy próbáljunk meg termékeket helyezni a kosárba.

Elképzelhető, hogy egy gomb vagy egy kép klikkelhető területe máshogy viselkedik a különböző klienseken. Ha JavaScriptet használunk pl. a kosárnál, akkor az nem biztos, hogy minden böngészővel működni fog.

hirdetes

4. lépés: javítsd ki a hibákat

Ez a lépés ugyan némi próbálkozást igényel, de sok weboldal van, ahol előzetesen érdemes tájékozódnunk, hogy lerövidítsük ezt a folyamatot. A Google Doctype [http://code.google.com/doctype/] egy nyílt referenciagyűjtemény számos böngészőfüggetlen példával és CSS trükkel.

5. lépés: oszd meg böngészőfüggetlen megoldásaidat!

Minél több információt szeretnénk kapni arról, hogy milyen lépéseket teszel a böngészőfüggetlenség érdekében. Az alábbi Google Help Center

[http://google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=100782] -es oldal sok hasznos tippet tartalmaz, többek között a karakter kódolásokról. Ha további tanácsaid vannak ilyen témákban, kérlek oszd meg őket. Ha pedig kérdésed merülne fel, kérdezd meg ott.

Forrás: http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2008/09/workin-it-on-all-browsers.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

termék

egy folyamat eredménye 1. MEGJEGYZÉS: Négy általános... Tovább

auditbizonyíték

az auditkritériumokra vonatkozó, igazolható feljegyzések , ténymegállapítások, vagy... Tovább

Tovább a lexikonra