notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Facebbok Áruház: Zuckerberg maga jelentette be: új, ingyenes online áruház funkcióval bővül a Facebook

hirdetes

Zuckerberg maga jelentette be: új, ingyenes online áruház funkcióval bővül a Facebook

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Mark Zuckerberg stílusosan saját Facebook oldalán jelentette be, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzetre való tekintettel egy új funkción dolgoznak gőz erővel, aminek a mai nappal meg is lett az eredménye: az úgynevezett Facebook Shops funkció. Mutatjuk is mi mindenre lesz jó ez az újdonság!

Facebook Áruház funkció jött létre a koronavírus miatt

Középpontban a kisvállalkozások

A koronavírus minden gazdasági szereplőhöz elért kivétel nélkül, azonban van, akit kevésbé, és van, akit súlyosabban érintett. A legnehezebb helyzetben egyértelműen a kisvállalkozások vannak, nemcsak azért, mert jellemzően nem rendelkeznek az ilyen válságot átvészeléséhez szükséges tervekkel és tartalékokkal, hanem azért is, mert nehezebben tudják adoptálni az online megoldásokat a fejletlenebb infrastruktúrájuk, és alacsonyabb költségvetésük miatt. Mark Zuckerberg azonban gondolt rájuk. Főleg miattuk fejlesztett ki a Facebookon egy új funkciót, aminek köszönhetően a kisvállalkozások is direktben tudnak értékesíteni a Facebook applikáción belül, bármilyen webshop bérlése nélkül. Az embereknek otthon kell maradniuk, nem tudnak ellátogatni a kis üzletekbe, ezért fontos, hogy a kisvállalkozások is online jelen legyenek ezekben az időkben is! 

hirdetes

Ilyen az új Facebook Shops funkció

Az új funkció teljesen ingyenesen használható, ráadásul nagyon egyszerű is a leírások alapján. Ha készítesz egy Facebook Shop-ot a vállalkozásodnak, akkor az látható lesz nemcsak a Facebook fiókodnál, hanem Instagramon, Messengeren, valamint WhatsAppon is. Sokkal gyorsabban, és egyszerűbben tudják a vásárlók magát a tranzakciót lebonyolítani az új funkciónak köszönhetően, mintha még egy webshopon keresztül vezetne az út. Tehát ezt azoknak is érdemes lehet használniuk, akiknek egyébként van webshopjuk. De a Facebook már egyezkedik a nagy webshop tárhelyszolgáltatókkal az integrálással kapcsolatban. Az új funkción hónapok óta dolgoznak, és még várhatóan több új modullal bővülni fog. Élő vásárlás, kiterjesztett valóság? Zuckerberg szerint a határ a csillagos ég! Tehát az is lehet, hogy hamarosan az AI technika segítségével az Intsagramon kipróbálhatunk egy rúzst, vagy felpróbálhatunk egy napszemüveget, mindezt természetesen a nappalinkból, vagy éppen a konyhából.

hirdetes

Webshop nélküli online áruház

A Facebook gyakorlatilag tehát egy webshop nélküli online áruházat biztosít a felhasználói számára, aminek legnagyobb hasznát valószínűleg a kisvállalkozások fogják élvezni. Hiszen így úgy árulhatják a termékeiket, illetve szolgáltatásaikat online, hogy nem kell egy saját honlapot működtetniük, vagy felületet bérelniük. Azonban ebben a rendszerben benne van egy az egyben a bizonytalanság is. Ameddig egy saját honlappal biztonságban érezheted magad, mert te irányítasz, addig egy ilyen Facebookos webáruház sosem lesz teljes mértékben a tiéd. Egy változtatás a közösségi média felületen könnyen negatívan hathat az üzletedre. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

termékkoncepció

Eszerint a fogyasztók azokat a termékeket kedvelik, amelyek kiváló minőséget, teljesítményt... Tovább

igazolás (verifikálás)

annak megerõsítése objektív bizonyíték szolgáltatásával, hogy az elõírt... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek Marketing