notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Online média hirdetés árak és látogatószám az építõipari szférában

hirdetes

Online média hirdetés árak és látogatószám az építõipari szférában

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Legutóbb a fõbb gazdasági internetes portálok hirdetési felületeinek összehasonlítását vettük nagyító alá, most egy kicsit szûkítettük a kört és egy igen keresett és fontos csoportot nézünk meg: ez az építõipar.

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel?  A hatékony  honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

A keresõbe beírt: „építõipari portálok” szóra bejött elsõ, legfontosabb portálokat vizsgáltuk a hirdetési árak szempontjából.

Ezek pedig a következõek:

  • buildinfo.hu
  • epitoipar.linkcenter.hu: ezen belül a lepcso.linkcenter.hu, ipar.linkcenter.hu, ablak.linkcenter.hu
  • webbusiness.hu

Tehát ezek azok a portálok, melyek jelentõs pozícióban helyezkednek el az online építõipari szférában. Ezzel az összehasonlító elemzéssel is szeretnénk segíteni az ebbe a szférába tartozó üzletembereket, vállalkozókat , hogy hatékonyabban végezhessék munkájukat, vezethessék cégüket.
Nos, nézzük akkor egyenként a portálokat:

1. Épinfo/ www.buildinfo.hu:

Ennek a portálnak a látogatottsága saját bevallása szerint 50 %-os növekedést ért el a tavalyi eredményekhez képest. A havi látogatottsági szám 18.000 fõre emelkedett.
Tehát:  az Épinfó erõssége  ebben rejlik: a nagy mennyiségû szöveges tartalomnak köszönhetõen oldalaikra havonta sok ezer, 3-6 szóból álló keresõ kifejezést használó látogató is érkezik, akik fogadására egyéni honlapoknak nincs sok esélye.
Nézzük meg tehát az itt befizetendõ összegeket kategóriákra osztva:
Megjelenési formák:találati listában jobb pozíciót, elõnyösebb formai megjelenést biztosítanak a kiemelt megjelenési formák. Az alapregisztrációban kiegészítõ címadatok, a cégnév fölötti logó jelentethetõk meg. Ennek összege: 12.000.- Ft + Áfa/év, azok az ügyfelek melyek csak címadatokkal szerepelnek a portálon 6.000.- Ft + Áfa/év díjat fizetnek, és van még egy választható  változat, ez térítésmentes. Ha további címadatok megjelentetésére tartanak igényt annak további 1.500.-Ft+Áfa /cím/év a díjazása. Ezen kívül a térítésmentes, kedvezõ tartalmú alapregisztráció tartalmazza a cég nevét, kapcsolódó honlapot egy néhány mondatos, gyártott, forgalmazott termékeikre, szolgáltatásaikra vonatkozó leírást. Tehát ez a portál nem konkrét hirdetésekbõl tartja fent magát, hanem másképp segít leendõ ügyfeleinek: információs portálként mûködik.

hirdetes

2. www.epitoipar.linkcenter.hu:

A hagyományos online hirdetési felületeket értékesítik, ezeknek a díjai két szempont szerint vannak megkülönböztetve: megjelenés (4 Ft-8 Ft -ig) és napi (20.000 Ft-30.000 Ft-ig terjedõ) díjszabás alapján. Ezek az árak természetesen a fõoldal bannerjaira vonatkoznak, áfa nélkül értendõek és nincs bennük a bannerkészítés kölsége. Ezen a linkcenteren belül, mint azt a neve is mutatja – center – többféle aloldal is van, mely lehetõséget és segítséget nyújt a különbözõ szakmai körökön belüli eligazodásban.

3. www.webbusiness.hu

1998. óta mûködik a WebBusiness Internetes Üzleti Információs Adatbankot azzal a céllal, hogy a gazdasági élet szereplõit hatékony formában segítse üzleti partnerek felkutatásában. Lényeges elem a mûködésükben, hogy fizetni csak akkor kell, amikor egy cég saját ajánlatát, magáról szóló információt szeretne a rendszerben közzétenni. Egyéves átalánydíjért a felhasználó korlátlan mennyiségben helyezheti el saját üzleti ajánlatait az adatbázisban nyolc nyelven. Az adatbázisnak jelenleg több, mint tizenötezer regisztrált felhasználója van. Az aktív hirdetést kihelyezõk száma hónapról- hónapra dinamikusan nõ és a rendszeres ajánlattevõk száma már meghaladja az ezerháromszázat.

hirdetes
Bannerhirdetés díjai pedig a következõk, a fent említett alapszolgáltatásokon kívül: a Nyitóoldal tetején elhelyezkedõ banner díja 15 Ft/ megjelenés + áfa. A „Keresés az ajánlatokban" menü tetején elhelyezkedve 14 Ft/megjelenés + áfa és a „Díjmentes regisztráció és az Üzleti ajánlatok megrendelése egyéni beállítással” menük tetején pedig 13 Ft/megjelenés + áfa a díj.
Tehát megvizsgáltuk a keresõben az elsõ helyekre kidobott portálokat és még annál is többet, melyekrõl most nem ejtettünk szót és arra a következtetésre jutottunk, hogy ebben a szférában is meg vannak a lehetõségek arra hogy online módon hívjuk fel magunkra a figyelmet. Többféle módon is akár. Lehetõségünk van színes, figyelem felkeltõ banner formájában hirdetni, illetve térítésmentesen vagy kisebb - nagyobb összegekért regisztráltatni magunkat, cégünket szûkebb vagy bõvebb formában, hogy akár leendõ ügyfeleink, akár leendõ partnereink megfelelõ módon legyenek tájékoztatva.

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel?  A hatékony  honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

környezeti tényező

környezeti tényező Valamely szervezet  tevékenységének, termékeinek vagy... Tovább

audit

auditbizonyítékok nyerésére és ezek objektív kiértékelésére irányuló... Tovább

Tovább a lexikonra