notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Online ragadozók fenyegetik a facebookozó gyerekeket

Online ragadozók fenyegetik a facebookozó gyerekeket

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A rendőrség és a tanárok is gyakran hívják fel a figyelmet a kisgyermekeket az interneten fenyegető veszélyekre. A legújabb kutatások szerint leggyakrabban a 10 év körüli gyermekek esnek áldozatul az internetes zaklatóknak, hiszen az ennyi idős gyerekek már könnyen kijátsszák a közösségi oldalak életkort ellenőrző alkalmazásait.

A csordaszellem miatt egyre több kisiskolás regisztrál a népszerű közösségi oldalakon szüleik tudta nélkül. Gyermekszakértők szerint a legtöbb ilyen kisiskolás hazudik a koráról, hiszen az egyik legnépszerűbb oldalra, a Facebookra csak 13 évnél idősebbek regisztrálhatnak.

Robyn Treyvaud internetes biztonsági szakértő szerint a gyerekek rendkívül naivak a személyes információk megosztását illetően. "A 10 éves gyerekek nem szeretnék, ha mindenki tudná róluk, hogy ők valóban 10 évesek, ezért gyakran hazudnak életkorukról, ezt pedig könnyedén meg is tehetik, hiszen az életkort ellenőrző alkalmazások nagyon könnyen becsaphatók" - nyilatkozta Mr. Treyvaud.

hirdetes

A Norton Online Living felmérése szerint a 8-17 év közötti gyerekek 62 százalékának vannak negatív tapasztalatai az internetről, például internetes zaklatók, vírusok és véletlenül kikerült személyes információk miatt.

"Az internet korlátlan használata jelenti korunk egyik legnagyobb közegészségügyi problémáját, amit sajnos sokan egyáltalán nem is tekintenek problémának" - nyilatkozta Michael Carr-Gregg gyermekpszichológus. "A szülők rengeteg pénzt költenek arra, hogy megtanítsák gyerekeiket arra, hogyan ússzanak vagy vezessenek autót, de arra a legkisebb energiát sem fordítják, hogy megtanítsák nekik, hogyan vigyázzanak magukra online."

Forrás: Lifenetwork.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 246

Átlagos értékelés: 4.7

Szótár

audit

auditbizonyítékok nyerésére és ezek objektív kiértékelésére irányuló... Tovább

továbbengedés

hozzájárulás egy folyamat következõ szakaszába való továbblépéshez ... Tovább

Tovább a lexikonra