notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Online ragadozók fenyegetik a facebookozó gyerekeket

hirdetes

Online ragadozók fenyegetik a facebookozó gyerekeket

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A rendőrség és a tanárok is gyakran hívják fel a figyelmet a kisgyermekeket az interneten fenyegető veszélyekre. A legújabb kutatások szerint leggyakrabban a 10 év körüli gyermekek esnek áldozatul az internetes zaklatóknak, hiszen az ennyi idős gyerekek már könnyen kijátsszák a közösségi oldalak életkort ellenőrző alkalmazásait.

A csordaszellem miatt egyre több kisiskolás regisztrál a népszerű közösségi oldalakon szüleik tudta nélkül. Gyermekszakértők szerint a legtöbb ilyen kisiskolás hazudik a koráról, hiszen az egyik legnépszerűbb oldalra, a Facebookra csak 13 évnél idősebbek regisztrálhatnak.

Robyn Treyvaud internetes biztonsági szakértő szerint a gyerekek rendkívül naivak a személyes információk megosztását illetően. "A 10 éves gyerekek nem szeretnék, ha mindenki tudná róluk, hogy ők valóban 10 évesek, ezért gyakran hazudnak életkorukról, ezt pedig könnyedén meg is tehetik, hiszen az életkort ellenőrző alkalmazások nagyon könnyen becsaphatók" - nyilatkozta Mr. Treyvaud.

hirdetes

A Norton Online Living felmérése szerint a 8-17 év közötti gyerekek 62 százalékának vannak negatív tapasztalatai az internetről, például internetes zaklatók, vírusok és véletlenül kikerült személyes információk miatt.

"Az internet korlátlan használata jelenti korunk egyik legnagyobb közegészségügyi problémáját, amit sajnos sokan egyáltalán nem is tekintenek problémának" - nyilatkozta Michael Carr-Gregg gyermekpszichológus. "A szülők rengeteg pénzt költenek arra, hogy megtanítsák gyerekeiket arra, hogyan ússzanak vagy vezessenek autót, de arra a legkisebb energiát sem fordítják, hogy megtanítsák nekik, hogyan vigyázzanak magukra online."

Forrás: Lifenetwork.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

minõségirányítási kézikönyv

dokumentum, amely meghatározza egy szervezet minõségirányítási rendszerét ... Tovább

környezeti politika

környezeti politika Egy szervezet környezeti teljesítményére vonatkozó általános... Tovább

Tovább a lexikonra