notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Veszélyes is lehet a karácsonyi online vásárlás

hirdetes

Veszélyes is lehet a karácsonyi online vásárlás

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Itthon is egyre több az internetes vásárlás, de az online karácsonyi ajándékbeszerzés is rejthet veszélyeket. A Panda Security néhány tippel szolgál az ünnepi készülődéshez

Veszélyes lehet neten vásárolni?

Az adathalászat, az azonosítólopás és a hasonló online trükkök nagy mértékű elszaporodása miatt az utóbbi egy évben az online vásárlás kifejezetten veszélyes dologgá vált, a Panda Security figyelmeztetése szerint érdemes ezt észben tartani a karácsonyi roham közben is.

"Az internet manapság kényelmi funkciókat is betölt" - magyarázta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. - "Az emberek csak hátradőlnek, és két kattintással megrendelik azokat a dolgokat, amelyekért régebben sorban álltak, vagy napokig járták a boltokat.

Fokozoztt vírusvédelem

A dolog túlzott egyszerűsége azonban veszélyes is lehet: a legtöbben csak annyit látnak a folyamatból, hogy kattintanak, aztán a postás hozza az ajándékot. A háttérben azonban jóval több történik" - mondta el a szakember

hirdetes

A szakember szerint néhány egyszerű tanács megfogadásával a veszélyek kiküszöbölhetők. "Mindenekelőtt tisztán kell tartani a számítógépet. A komplex vírusvédelmi megoldások manapság elengedhetetlenek, hiszen nélkülük vírusok, trójai programok szivároghatnak a gépünkre, amelyek akár a banki hozzáférési adatainkat is ellophatják.

Alapvető dolog, hogy csak biztonságos oldalakon végezzünk online fizetést, ezek url-je nem http-vel, hanem https-sel kezdődik." - mondta Sándor Zsolt.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

marketing adatbázis

Az egyéni fogyasztókra, lehetőségekre és elképzelésekre vonatkozó releváns, hozzáférhető... Tovább

Benchmarking

Az a folyamat, amikor a vállalat üzleti folyamatait más vezető vállalatok hasonló adataival... Tovább

Tovább a lexikonra