notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

OpenOffice 3.0

hirdetes

OpenOffice 3.0

Nagy István
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A több platformon telepíthető és alkalmazható szoftver nem csak nemzetközileg, de itthon is egyre népszerűbb, több önkormányzet és jogi intézmény is áttért már a használatára Windows, Linux és Mac környezetben is használható.

A telepítés újabb verziója

A telepítés az elődjéhez képest felgyorsult, a folyamat annyit változott, hogy eddig kicsomagolta az összetevőket, majd telepítette. Most telepítés közben csomagolja ki, ezzel is időt spórolva. Ami hátrány - legalábbis számomra - azaz, hogy a telepítés helyére konkrétan nem kérdez rá, csak akkor mikor a telepítendő modulokat választom ki.

Újdonságai közé sorolandó a Firefoxban megismert kiegészítő-kezelő, amellyel a frissítéseket, nyelvi csomagokat menedzselhetjük. Sok közösségi kiegészítő közül választhatunk amelyek száma napról napra növekszik gyarapítva ezzel is a program

hirdetes
tudását, funkcionalitását.

Kényelmes és gyors

Indításkor egy központi felületet kapunk ahonnan elérjük a sablonokat, dokumentumokat nyithatunk meg, vagy akár egy kattintással kiegészítőket is telepíthetünk, kényelmes és gyors használatot biztosít számunkra.

Jó hír a Mac OS X-es felhasználóknak, hogy telepítése ugyanannyira egyszerű mint ha Windowsra telepítenék, nem kell a 2.x-es széria kellemetlenségeivel megbírkózni, és teljesen beleolvad az OS X környezetbe. A Vista felhasználók pedig azért örülhetnek, mert a 3.x-es széria már futni fog náluk is.

hirdetes

Kompatibilis az Office 2007-es formátumokkal azaz a .docx és az .xlsx, megnyitni megtudja, de még menteni nem tud ebben a formátumban. Azonban ateljes mértékben átjárhatósághoz még mindig ajánlatos a .doc vagy a .rtf formátum.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

átvizsgálás

tevékenység, amely a vizsgálat tárgyára vonatkozóan az alkalmasság, a célnak való... Tovább

munkakörnyezet

olyan feltételek köre, amelyek között a munkavégzés történik ... Tovább

Tovább a lexikonra