notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

OpenOffice 3.0

hirdetes

OpenOffice 3.0

Nagy István
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A több platformon telepíthető és alkalmazható szoftver nem csak nemzetközileg, de itthon is egyre népszerűbb, több önkormányzet és jogi intézmény is áttért már a használatára Windows, Linux és Mac környezetben is használható.

A telepítés újabb verziója

A telepítés az elődjéhez képest felgyorsult, a folyamat annyit változott, hogy eddig kicsomagolta az összetevőket, majd telepítette. Most telepítés közben csomagolja ki, ezzel is időt spórolva. Ami hátrány - legalábbis számomra - azaz, hogy a telepítés helyére konkrétan nem kérdez rá, csak akkor mikor a telepítendő modulokat választom ki.

Újdonságai közé sorolandó a Firefoxban megismert kiegészítő-kezelő, amellyel a frissítéseket, nyelvi csomagokat menedzselhetjük. Sok közösségi kiegészítő közül választhatunk amelyek száma napról napra növekszik gyarapítva ezzel is a program

hirdetes
tudását, funkcionalitását.

Kényelmes és gyors

Indításkor egy központi felületet kapunk ahonnan elérjük a sablonokat, dokumentumokat nyithatunk meg, vagy akár egy kattintással kiegészítőket is telepíthetünk, kényelmes és gyors használatot biztosít számunkra.

Jó hír a Mac OS X-es felhasználóknak, hogy telepítése ugyanannyira egyszerű mint ha Windowsra telepítenék, nem kell a 2.x-es széria kellemetlenségeivel megbírkózni, és teljesen beleolvad az OS X környezetbe. A Vista felhasználók pedig azért örülhetnek, mert a 3.x-es széria már futni fog náluk is.

hirdetes

Kompatibilis az Office 2007-es formátumokkal azaz a .docx és az .xlsx, megnyitni megtudja, de még menteni nem tud ebben a formátumban. Azonban ateljes mértékben átjárhatósághoz még mindig ajánlatos a .doc vagy a .rtf formátum.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

stratégiai partnerkapcsolat

Olyan kölcsönösen előnyös, hosszabb távra szóló együttműködés, melynek során... Tovább

megelõzõ tevékenység

tevékenység egy lehetséges nemmegfelelõség, vagy más nem kívánatos lehetséges... Tovább

Tovább a lexikonra