notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egy hónap múlva óraátállítás a téli időszámításra

hirdetes

Óraátállítás 2008 téli időszámítás

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Idén október 25-én lesz az óraigazítás, ekkor kezdődik a téli időszámítás. Vasárnap hajnali három órakor tehát egy órával állítják vissza hajnali kettő órára az időmérőket. A számítógépek, és a modern mobiltelefonok, digitális órák szinte mind automatikusan átállnak az új időre.

Óraátállítás 2008 téli időszámítás

Az óraátállítás célja

 

Az egész Európában egységesen alkalmazott módszer lényege, hogy a tavaszi átállításkor hivatalosan áttérnek a nyári időszámításra, amely a nap járásához képest egy órát csal. Az átállítás célja, hogy a lakosság szokásos ébrenléti ideje - a reggel 7 és este 10 óra közötti időszak - minél jobban egybeessen a természetes nappali világosság idejével. A tavaszi óraigazításkor tehát egy órával kevesebbet alhatunk.

 

 

Óraátállítás a téli időszámításra

 

Tény, hogy szervezetünk nem minden gond nélkül alkalmazkodik a rendszerhez. Egyes statisztikák kimutatták, hogy tavasszal, az átállítás utáni napokban kiugróan magas a halálos közúti bal-esetek száma. Ezt sokan egyöntetűen a kialvatlansággal, szervezetünk becsapottságával magyarázzák. Az őszi átállítással térünk vissza a csillagászatilag indokolt időszámításhoz. Ilyenkor nem kell negatív hatásoktól tartanunk, hiszen egy órával többet alhatunk.

hirdetes

 

 

Óraátállítás és a közlekedés

 

A téli időszámítás a közlekedést is érinti, de legfőképpen a vasutat. A nemzetközi vonatok Magyarországon várják meg a téli időszámítás szerinti időszakot. Addig az állomásokon várakoznak.

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

környezeti előirányzat

környezeti előirányzat A szervezetre vagy annak részeire vonatkozó, a környezeti célokból... Tovább

minõségirányítási kézikönyv

dokumentum, amely meghatározza egy szervezet minõségirányítási rendszerét ... Tovább

Tovább a lexikonra