notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Pályázat alkalmi munkavállalók közvetítésére

hirdetes

Pályázat alkalmi munkavállalók közvetítésére

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A legálisan vállalt alkalmi munka elterjedése érdekében hirdet pályázatot közvetítõ nonprofit szervezetek részére az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány. A 142,5 millió forintos támogatási keretbõl egy-egy pályázó tíz és negyven millió forint közötti összeget nyerhet el. 

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Pályázatot nyújthatnak be szeptember 11-ig a háztartások, az idénymunkát kínálók és az alkalmi munkavállalók közötti munkaerõ közvetítést vállaló nonprofit szervezetek az Országos Foglalkoztatási Közalapítványhoz. Az OFA 142,5 millió forintos támogatási keretbõl írta ki a pályázatot. Az egyes pályázók tíz és negyven millió forint közötti összeget nyerhetnek el tevékenységi költségeikhez, a beruházások nem támogathatók. A pályázati kiírás, valamint a letölthetõ programanyag megtalálható az OFA honlapján. 
A nonprofit szervezetek vállalhatják, hogy megszervezik az adott térségben a háztartások, az idénymunkát kínálók és az alkalmi munkavállalók közötti kapcsolatot, a munkaerõ közvetítést. A hivatásos munkaerõ kölcsönzõkhöz is közvetíthetnek alkalmi munkavállalókat. Lehetõleg minél több munkalehetõséget kell felkínálniuk ahhoz, hogy az alkalmi munkavállalók évente a jelenleginél jóval több legális munkaidõt igazolhassanak. 

Szociális biztonság 

A pályázók feladata a közvetítésen kívül, hogy javítsák az alkalmi munkavállalók szociális biztonságát az alkalmi munkavállalás nagyobb idõtartamával, a nagyobb jövedelem elérésével. A pályázók a munkaerõ közvetítéshez felhasználják azokat az egyéni lehetõségeiket, így a helyismeretet, a személyes kapcsolatépítést, amelyek az intézményesített hálózatnak nem mindig állnak rendelkezésére. A közvetítõ tevékenységhez ugyanakkor segítséget kapnak a helyi munkaügyi intézményrendszertõl, együttmûködnek az állami szolgálattal. 

hirdetes
Pályázhatnak a magyarországi székhelyû, a bíróság által legkésõbb 2005. január 31-ig jogerõsen nyilvántartásba vett alapítványok (kivéve pártalapítványok), társadalmi szervezetek (kivéve pártok, biztosító egyletek), önálló jogi személyiséggel rendelkezõ egyházi szervezetek, közhasznú társaságok, melyek létesítõ okirata tartalmazza a munkaerõpiacon hátrányos helyzetû rétegek képzésének, foglalkoztatásának elõsegítését és a kapcsolódó szolgáltatásokat. A pályázatok támogatásáról a szakértõ bizottság véleménye alapján az OFA kuratóriuma dönt, a tervek szerint november 30-ig. 

A legális alkalmi munka nyugdíjszerzõ idõszak 

A múlt évben mintegy 125 ezer alkalmi munkavállaló végzett tényleges munkát, többségük, csaknem 74 ezren regisztrált munkanélküliként. A könyvekkel a múlt évben több mint 2 millió munkavégzéssel töltött napot igazoltak, ami mintegy 11 ezer munkavállaló éves munkájának felel meg. Az egy munkavállaló által teljesített alkalmi munkavállalásra fordított napok átlagos száma viszont csak 17,6, pályakezdõk esetében 19,5 nap volt. Pedig a legális alkalmi munka a közteherjeggyel befizetett összeg miatt nyugdíjszerzõ idõszak, jogot biztosít az egészségügyi, munkanélküliségi szolgáltatásokra. Az évi kétszáz nap munkavállalással megszerezhetõ az álláskeresési segélyhez szükséges legkevesebb munkavégzési idõ is. 

hirdetes
Az alkalmi munkavállalók 2005. augusztus 1-je óta már nem csak évi százhúsz napot dolgozhatnak, de kétszáz napot is, ha legalább három természetes személynél vagy kiemelten közhasznúnak minõsülõ szervezetnél vállalnak munkát. Tavaly augusztus 1-je óta az alkalmi munkavállalót foglalkoztató magánszemély a közteherjegy értékének 75 százalékát is leírhatja a személyi jövedelemadójából, ez is ösztönöz, hogy legálisan kínáljanak munkalehetõséget az alkalmi munkavállalóknak. 

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

policentrikus marketingstratégia

A vállalat minden piacot önálló egységként kezel, és a helyi adottságokhoz igazodó egyedi... Tovább

környezetközpontú irányítási rendszer, KIR

környezetközpontú irányítási rendszer KIR Egy szervezet irányítási rendszerének az a... Tovább

Tovább a lexikonra