notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Érdemes készülni a 2006-os pályázat évadra

hirdetes

Érdemes készülni a 2006-os pályázat évadra

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Sokakaban felmerül a kérdés, hogy vajon mi várható a pályázatok területén 2006-ban. Jósnak kell lennie aki erre válaszoni tud. A következõ cikkünkben felvázoljuk, hogy milyen intézkedésekre várnak a szakemberek.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével valamint pályázatírásra kérje ajánlatunkat itt!

Pályázatok 2006? Milyen pályázat várható 2006-ban?

 

Sokan úgy gondolják, hogy 2006 a pályázat mentes év lesz.

 De ez egyáltalán nem biztos. Miért? Mert készülni kell a következõ pályázati szakaszra és nem lehet a források felhasználását és a felhasználás intenzitását megtörni. Sajnos valóban igaz, hogy az elõzõ években a források ez évi részét is felhasználták a pályázatban megítélt támogatások, ezért nem várható nagyon nagy pénz osztás. Vannak azonban olyan pályázati keretek, amik egyáltalán nem merültek ki, amiket fel lehet használni. Ezekben az esetekben két lehetõség van. Az egyik az, hogy a pályázat kiírói a pénzek szabályos és megengedett keretei között átcsoportosításokat végeznek, a másik az, hogy a pályázók megpróbálnak nehezebb és kevésbé egyértelmû pályázatok között keresgélni és megtalálni a nekik megfelelõt. Igen azok a pályázatok, amelyek elsõ ránézésre érthetetlenek, jelenthetnek fejlesztési lehetõséget a vállalkozásoknak és nem azért, hogy keressenek a pályázattal némi pénzt.

hirdetes

Az elsõ esetben említett lehetõség a GVOP-2.1.1.

 pályázat esetében kézenfekvõ, mivel a kevésbé népszerû más kettes pályázatokban maradtak források.  Sajnos ebben az esetben számítani lehet a GVOP-2.1.2-es pályázatok megnyirbálására, ami azoknak a vállalkozásoknak rossz hír, akik a menedzsment rendszerüket szerették volna fejleszteni, tanúsítani vagy újra tanúsítani a 2006-os évben és erre támogatási forrással számoltak.

A második eset a vállalkozások vezetõinek a feelõsége

hirdetes

, mert megfelelõ pályázatot felkutatni és összeállítni nem lehet átgondolt vezetõi stratégia nélkül. Ez mit jelent? A vezetõknek már most át kell gondolniuk a cégük stratégiáját és fejlesztési irányait, amiknek célszerû az informatikai területekre, marketing fejlesztésekre, kutatás fejlesztési célú beruházásokra koncentrálniuk. Ezek azok a területek, amikre nagy valószínûséggel lesznek pályázati források és támogatások.

Összefoglalva nem egyértelmûen fekete vagy fehér a jövõ, de biztos, hogy lesznek változások és lehetõségek csak meg kell találni azokat és ésszerûen kell megvalósítani az elképzeléseket.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével valamint pályázatírásra kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Vízipisztoly egy örök nyári szórakozás

A vízipisztoly egy örök klasszikus, ami mindig meg fogja találni a maga közönségét, legyen... Tovább

minõségbiztosítás

a minõségirányításnak az a része, amely a bizalomkeltés megteremtésére... Tovább

Tovább a lexikonra