notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A pályázat, avagy így írunk mi

hirdetes

A pályázat, avagy így írunk mi

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Nem ajánlattétel az, amit most olvasnak, hiszen tevékenységi köreink között már megtalálható a pályázatírás, pályázatfigyelés és természetesen ezzel párhuzamosan az is, hogy mit nyújtunk ezeken a szolgáltatásokon belül. Most arra szeretnék rávilágítani, hogy mi is az a pályázat, a megíráskor milyen követelményeknek kell megfelelni, kinek kell benyújtani, milyen forrásokból finanszírozzák a már nyertes pályázatokat stb. A legtöbb embert érdeklõ kérdés úgy is az, hogy hogyan kell elnyerni egy támogatást. Erre igazán szerénytelen marketingesként azt mondom, hogy velünk kell megíratni.

A pályázat

 

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Pályázatíróként viszont az a válaszom, hogy meg kell ismerni az Európai Uniós, Kormányzati, Önkormányzati és egyéb pályázati kiírások céljait, struktúráját, nyomon kell követni az elmúlt évek kiírásai, változásainak tendenciáját, nem árt képzéseken részt venni stb. De kezdjük szó szerint az alapoknál, és lássuk a Strukturális Alapokat.

Az Európai Unió regionális politikájának legfontosabb pénzügyi eszköze, azaz a Strukturális Alapok, négy alkotórészbõl áll, úgy mint Európai Regionális Alap, Európai Szociális Alap, Európai Mezõgazdasági Orientációs és Garancia Alap Orientációs Része, és a Halászati Orientáció Pénzügyi Eszközei.

Az alapokat azon tagállamok vehetik igénybe, ahol az egy fõre jutó bruttó hazai termék (GDP) nem éri el a Közösség átlagának 75%-át. Ezen tagállamoknak Nemzeti Fejlesztési Tervet (NFT) kell készíteniük, amelyen belül ki kell dolgozniuk, és meg kell határozniuk a fejlesztési célkitûzéseiket. Az NFT nem terjed ki minden szektorra, nem fedi el az összes szakterületet, ahol a fejlesztés indokolt lenne, csak azokat, ahol az EU által történõ társfinanszírozás összhangban van az EU szakpolitikáival.

hirdetes

A Nemzeti Fejlesztési Terv három speciális célt határoz meg, jelesül

  1. Versenyképesebb gazdaság
  2. Humánerõforrások jobb kihasználása
  3. Jobb minõségû környezet, kiegyensúlyozottabb regionális fejlõdés
Versenyképesebb gazdaság

Ezen speciális célok megvalósításához öt prioritást rendel hozzá, melyek a következõk:

  • A termelõszektor versenyképességének javítása
  • A foglalkoztatás növelése, és az emberi erõforrások fejlesztése
  • Jobb infrastruktúra, tisztább környezet biztosítása
  • A helyi és regionális potenciál erõsítése
  • Technikai segítségnyújtás

A kitûzött célokat különbözõ operatív programokon keresztül tervezik megvalósítani, amelyek gyakran kiegészítik egymást, a hatékonyságuk növelése érdekében.

hirdetes

Az operatív programok céljainak részletesebb kifejtését, vagyis a célok eléréséhez szükséges támogatandó tevékenységeket határozzák meg a programkiegészítõ dokumentumok, melyek révén végre eljutottunk magához a pályázati kiíráshoz, vagyis ahhoz a ponthoz, ahol megtudhatjuk, hogy gyakorlatilag mire lehet pályázni.

Természetesen különbözõ ágazatokban tevékenykedõ társaságok nem pályázhatnak akármelyik operatív program keretében meghirdetett támogatásra, vagyis szükség van az egyes operatív programok megismerésére is, amely viszont már egy külön fejezetet igényel.        

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

érdekelt fél

érdekelt fél Olyan személy vagy csoport, akit vagy amelyet egy szervezet környezeti... Tovább

irányítási rendszer

rendszer politika és célok megfogalmazásához, valamint a célok eléréséhez ... Tovább

Tovább a lexikonra