notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Meghosszabbították a Panel plusz hitelprogram határidejét

hirdetes

Meghosszabbították a Panel plusz hitelprogram határidejét

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A Magyar Fejlesztési Bank panelfelújítási hitelére a tervezettnél egy évvel tovább lehet pályázni. A kölcsön változatlan feltételekkel tizennyolc kereskedelmi banknál igényelhetõ.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Meghosszabbították a Panel plusz hitelprogram határidejét

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) – az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium kezdeményezésére – egy évvel, 2007. december 31-ig meghosszabbította a tavaly augusztusban elindított Panel plusz hitelprogramon belül igényelhetõ hitel határidejét.
Az MFB Rt. Közleménye szerint ezzel a döntésével további esélyt kíván adni azoknak az értéknövelõ felújításoknak, amelyeket az önkormányzatok, a társasházi és lakásszövetkezeti lakóközösségek nagy lendülettel megkezdtek.

2007 év végéig lehet szerzõdést kötni


A határidõ meghosszabbítása nyomán a 2006. október 30-án záruló ez évi támogatási panelpályázathoz akár a jövõ év végéig is megköthetõ a hitelszerzõdés.
A társadalmi méretû panelprogramhoz az MFB Rt. az önerõhöz szükséges forrás elõteremtését biztosítja a kedvezményes kamatozású, 15 éves lejáratú hitellel.

hirdetes

A Panel Plusz hitel továbbra is 18 kereskedelmi banknál igényelhetõ. Az MFB Rt. a 2005-ben zárult pályázatokhoz kapcsolódóan eddig 7,1 milliárd forint összegû hitelkérelmet fogadott be, ezzel megközelítõleg 8500 lakás felújításához kapcsolódó hitel biztosított.
A kedvezményes kamatozású, forintban igényelhetõ hitelt az iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményezõ korszerûsítésére, felújítására, gépészeti rendszereinek korszerûsítésére, környezetének felújítására lehet felhasználni.

800-900 ezer forint lakásonként

A hitelösszeg lakóközösségi és önkormányzati pályázati hitel esetében a felújítás költségeinek kétharmad része, de lakásonként legfeljebb 800 ezer forint. Lakóközösségi önálló hitel esetében a felújítás költségeinek 75 százaléka, de lakásonként legfeljebb 900 ezer forint.
hirdetes
Lakóközösségi pályázati hitel és az önkormányzati hitel esetében saját erõ nem szükséges. Lakóközösségi önálló kölcsön esetében a saját erõ 25 százalék, amelybe beszámítható az államháztartás más alrendszerébõl vagy közösségi forrásból kapott támogatás.
A hitel kamata 3 havi EURIBOR + legfeljebb évi 2,5-3,5 százalék hitelfelvevõtõl függõen. Lejárata legfeljebb 15 év.

Három év a türelmi idõ


A hitel türelmi ideje a szerzõdéskötéstõl számított legfeljebb 3 év. Amennyiben a hitelfelvevõ lakás-takarékpénztári szerzõdéssel rendelkezik, akkor a hitel lejárata és türelmi ideje a lakás-takarékpénztári szerzõdéshez igazodik, de a türelmi idõ nem haladhatja meg az 5 évet.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

direct marketing

A reklámozás egy speciális területe. Lényege a kétirányú kommunikáció, a célzott... Tovább

munkakörnyezet

olyan feltételek köre, amelyek között a munkavégzés történik ... Tovább

Tovább a lexikonra