notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mi is az és mire jó az online PR?

hirdetes

Mi is az és mire jó az online PR?

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ha Te PR szakember, tanácsadó vagy, akkor jelen cikk helyett inkább a következõ cikkünket ajánlanám: Online PR vs offline PR. Amennyiben Téged az érdekel, mit is jelent valójában az online PR, akkor az alábbi cikk megírásakor Rád gondoltam, remélem tudok segíteni!

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel?  A hatékony  honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérd ajánlatunkat itt!

 

 

 

Mi is az a PR?

A Magyar Public Relations Szövetség szakmafejlesztõ bizottságának I. számú útmutató állásfoglalása szerint a PR  public relations meghatározása a következõ:

A public relations az a tudományterület, amely a hírnevet gondozza. A hírnév (reputation) – összetett fogalom (elfogadottság, elismertség, megbecsülés) – annak az eredménye, amit teszel, amit mondasz és amit mások mondanak rólad.

A public relations tevékenység tervszerû és tartós erõfeszítés azért, hogy egy szervezet és környezete között a vélemény és a viselkedés befolyásolásával kölcsönös megértést, jóakaratot (goodwill) és támogatást építsen és tartson fenn.

A CERP által ajánlott PR meghatározás:

A public relations a kommunikáció tudatos szervezése. A public relations menedzsmenti, irányítási tevékenység. A public relations célja elérni az egyének, a szervezetek és környezetük közötti kölcsönös megértést és létrehozni a kölcsönös elõnyökön alapuló kapcsolatokat, a kétirányú kommunikáció útján. Forrás: Magyar Public Relations Szövetség

 

Mi is az az online PR?

Az online PR a PR azon ága, mely költséghatékonyságát nézve messze felülmúlja bármely más PR eszköz hatékonyságát. Igen, ezt ki merem jelenteni. Mit takar hát az online PR? Honlapkészítés? Dehogy. Persze elengedhetetlen, hogy jó honlapok álljanak rendelkezésünkre, és ha nem rendelkezünk ilyennel, akkor természetesen az új honlap készítése is a feladatok közé tartozik, de egy komplett online PR kampány ennél sokkal több, a honlapkészítés csak egy része ennek. Az online PR ugyan úgy mint az offline PR vagy klasszikus  PR több ággal rendelkezik, annak megfelelõen, hogy mi a célunk. Az Internetes PR jellegébõl adódóan azonban inkább az External Public Relations körében használatos, de vannak példák a belsõ PR „internetesítésére” is.

hirdetes

Hogyan mûködik tehát az online PR?

Az online PR az offline PR mellet és helyett is sikeresen mûködhet. Mindkettõnek meg van  a maga elõnye és hátránya. Amennyiben az online PR mögött nincsen oflline PR támogatás, és azt a nulláról kell felépíteni, hatása jóval lassabban érezhetõ, mint a klasszikus PR esetében, azonban a lehetõ legolcsóbb megoldás arra, hogy PR célunkat elérjük. Gondoljuk csak el, hogy egy újonnan készített weboldal „beindulásához”, mely alatt a honlapkészítés idejét valamint a felfuttatást értem, legalább 1-3 hónap szükséges. Az elkészült online PR megoldás azonban akár éveken keresztül is kifejtheti hatását, ami a klasszikus PR esetében ritkán fordul elõ. Az online médiákban való erõteljes reklámozás, mely természetesen az online PR ügynökségek feladata, jelentõsen lerövidítheti a felfuttatási idõt.

Ha a klasszikus és az online PR hatékonyan együtt mûködik, akkor az rövidtávon és hosszú távon is eredményeket hoz. A klasszikus PR ügynökségek azonban nagyon nehezen tudják elfogadni az online PR eredményességét, és azt, hogy az online PR egy külön szakterület, melyhez nem csak PR ismeretek,hanem az Internet ismerete, keresõmarketing és online marketing tudás is szükséges. Nagyon sok klasszikus PR cég és média ügynökség gondolja azt, hogy egy banner kampány megszervezését sikeresen le tudja bonyolítani. A megfelelõ média kiválasztása az online PR esetében azonban nem csak az adott portál látogatóközönségének összetételétõl és a látogatók számétól függ, hanem az adott oldal keresõmarketing értékétõl is. A bannerek vagy PR cikkek elhelyezése sem egy egyszerû feladat Egy PR cikk sokszoros eredményt hozhat, amennyiben azt internet marketing tanácsadó segítségével és útmutatásai alapján helyezzük fel.

hirdetes

Online PR ide vele!

Az Internet felhasználók száma ma már átlépte azt a kritikus határt, mely egy megfelelõen, internet marketing tanácsadás alapján készített weboldal esetében önálló saját médiát jelent minden közszereplõ kezében, aki saját honlapot üzemeltet. Az online PR elengedhetetlen cégünk imázsának formálásában, javításában. A rólunk kialakult képet egyre inkább honlapunk alapján képezi célcsoportunk. Eljött az az idõ, hogy az online PR ugyan akkora, vagy nagyobb szerepet kell kapjon a cég PR tervében, mint a klasszikus PR. Ezt ma Magyarországon még nem minden döntéshozó látja így. Pedig aki korán kell, aranyat lel….

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérd ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

rabatt

Nagy tételben vásárló vevő számára engedmény.   ... Tovább

ellenõrzés

a megfelelõség kiértékelése megfigyeléssel és ítéletalkotással, továbbá... Tovább

Tovább a lexikonra