notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Felhasználói vélemények a Real Time Web-ről

hirdetes

Felhasználói vélemények a Real Time Web-ről

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Sok vita kering azokról az üzletágakról, amelyek a real-time web kapcsán bukkantak fel. DE! a felhasználók számára ezek könnyen megtévesztőek, zavarosak lehetnek, hiszen egyre több és több van belőlük.

Real-Time Web felhasználói vélemények

Real-Time Web

A felhasználók számára legelőször el kell dönteni, hogy mire is akarják használni a real-time webet. Nagyon fontos, hogy tudjuk hova kell fordulni, hogy megkapjuk a kívánt információkat, amiket éppen keresünk. A nyereségünk jelentős is lehet, hiszen a real-time web nagyon nagy mennyiségű eredményt dobhat ki, ha egyszer a felhasználó kitapasztalja, hogyan is kell pontosan használni.

Lentebb megtalálhatjuk a felhasználók tapasztalatait a real-time webről néhány funkcióra alapozva, amelyek segítik megérteni, hogyan is működik a real-time információ szerzés, mennyire gyors és miért ez az egyik legfontosabb újítása napjaink online világának.

Mi az a Real-Time Web?

Azoknak, akik nem tudják mi a real-time web: olyan technológiák és gyakorlatok sora, amelyek lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy információt szerezzenek olyan gyorsan, ahogy azokat a szerzők közlik ahelyett, hogy ők vagy egy szoftver meghatározott időközönként frissítené a publikációkat. Ez alapvetően más, mint a real-time web, mivel nem tudni mikor kapunk visszajelzést. A real-time során közzé tett információk gyakran rövid üzenetek, státusz frissítések, hír értesítők vagy hosszabb dokumentumok linkjei. A tartalom sokszor "soft", amely a szociális weben alapul - emberek véleményei, hozzáállások, gondolatok, érdeklődések - nem pedig komoly hírek vagy tények.
Az egyik legjobb példa erre a Facebook newsfeed-je és persze a Twitter. Ezek az eszközök a szociális kapcsolatépítés, keresés és hírközlés nagy fegyverei, amelyek sokkal közvetlenebbé, pörgősebbé teszik az üzenetközlést. A korai sikerek közé tartozik a felhasználók számának drasztikus növekedése és a szerverek terheltségének csökkenése.

Felhasználói vélemények a Real-Time Web Funkcióiról

A legjobb mód, hogy megértsük a real-time web igazi értéket talán a személyes tapasztalás. Nagyon sok módja van, hogy real-time információkhoz jussunk. De ahhoz, hogy ezek hasznunkra váljanak, előbb meg kell ismernünk a felhasználói tapasztalatokat a real time web funkcióival kapcsolatban.

Keresés

A keresés a legalapvetőbb módja, hogy kihasználjuk a real-time web adta lehetőségeket. A kereső funkciót használhatod arra, hogy megtudd, mit mondanak az emberek ebben a pillanatban egy adott témáról. Az eredmények listázva lesznek a legutóbbi kommenttel az élen. Tehát, életbevágó friss hírekről vagy nyilvános rendezvényekről legyen szó - megvan a lehetőséged, hogy beleláss az emberek aktuális gondolataiba. A Twitter egy nagyon könnyen használható kereső motort nyújt, amely az emberek kommentjeit és az ajánlott linkjeiket is mutatja. A Sency egy címkés kereső motor formátumot ad, így láthatjuk, hogy mit mondanak az emberek, anélkül, hogy külső linkekkel összekevernék a találatokat. Újabb és újabb keresők bukkannak fel, van olyan kereső is, amely csak a MySpacen keres.

hirdetes

Populáris linkek

Az egyik leggyakoribb dolog a real-time weben, hogy a felhasználók külső linkeket posztolnak és ajánlanak. Ezek a linkek gyakran sztorikhoz, websiteokhoz, képekhez vagy videókhoz vezetnek, amelyek érdekesek lehetnek éppen abban a pillanatban. A probléma ezzel az, hogy olyan mennyiségű információt zúdítanak ránk, hogy nehéz kiválogatni, mi hasznos számunkra és mi a szemét. Ezt elkerülendő a Topsy kiadott egy hasznos link kereső motort, amely kiemeli a legpopulárisabb linkeket a real-time weben. Tehát, ha a Topsyval keresünk, láthatjuk mely linkeket osztották meg a legtöbben, továbbá a Topsy nagy hangsúlyt fektet arra, ha egy linket egy meghatározó vagy befolyásos felhasználó ajánl vagy oszt meg. Ezek a real-time linkek segíthetik a felhasználót, hogy könnyedén megtalálja, mi is folyik egy adott téma körül ebben a pillanatban.

Twitter

Mindenki tudja, hogy a Twitter rögtön az elején elkezdett a real-time-al foglalkozni napi felhasználás szinten is. Érdekes tanulmányozni, hogy egy adott felhasználó mennyire népszerű a Twitteren. Ha megnézzük egy barátunk, kollégánk, ismerősünk Twitter felhasználónevét, megkereshetjük mennyire népszerű. És természetesen azt is kideríthetjük, hogy mi magunk milyen népszerűek vagyunk a real-time weben. A Twitter Holic egy remek eszköz, amely megmutatja egy Twitter felhasználó helyezését abszolútban és a városában egyaránt. Arra is használhatjuk, hogy bármely város top 100 Twitterezőjét lecsekkoljuk.

Link statisztikák

Érdekes lehet statisztikákat keresni egy linkről a real-time weben. Egyes linkek nagyon népszerűek az internet vírusos környezetének köszönhetően, a real-time web információkat adhat a megbízható linkekről. Tweetmeme megmutatja a legforróbb aktuális sztorikat a neten. A sztorik mellett láthatjuk a Tweetek számát, amely megmutatja mennyire populáris a link. A Tweetmeme azt is megmutatja, hányszor osztották meg a sztorit a Twitteren. A Sency pedig megmutatja az utolsó 20 felhasználót, akik az adott linket megosztották.

hirdetes

Kapcsolódó anyagok

Ha van egy kulcsszó vagy téma, ami érdekel, lehet hogy meg akarod találni a hozzá kapcsolódó anyagokat. A real-time weben nagyon sokszor vannak egy adott témának kapcsolódó kulcsszavai, amelyekkel össze lehet hozni őket. A Tweet Cloud egy rakat kulcsszót dob ki, amely kapcsolódik a kulcsszavunkhoz vagy a témánkhoz. Azt is megmutatja, melyik kulcsszót használják gyakran. Ez egy eszköz, ami segít többet megtudni egy adott trendről úgy, hogy megmutatja milyen másik trendek kapcsolódnak a miénkhez.

Trendek

Trendek. Valamik, amelyek nagyon fontosak lehetnek a real-time weben. Milliónyi ember kommentel a real-time weben. Megtudhatjuk mik a legnépszerűbb témák, topikok, miről beszélnek a legtöbben. Ezek a topikok lehetnek a legfrissebb hírek, amelyeket a mainstream média közölt. A legjobb trendes oldal a What The Trend. Hasonló hasznos oldal még a The Top 100 - What's Going on Lately. Ez megmutatja a top 100 topikot, amelyről szó volt az elmúlt pár napban.

ReTweets

Retweetnek nevezzük, amikor valaki tweetel egy üzenetet, amit már valaki tweetelt. Tehát a retweet egy szavazat valakinek a tweetjére. Daily RT megmutatja a legnépszerűbb retweeteket. Ezzel megtudhatjuk melyik sztorik a legnépszerűbbek. A kereső dobozt arra is használhatjuk, hogy megnézzük az eredményeket egy adott témáról.

Mi populáris egy megbízható weboldalon?

Egy másik érdekes módja a real-time weben való navigálásnak, hogy megnézzük egy adott oldalnak a legnépszerűbb linkjeit. A Topsynak vagy egy érdekes eszköze, hogy ezt kiderítsük: top links currently being shared on YouTube. Az URl-ben bármely oldalt megadhatunk és megnézhetjük a top URL-eket amiket megosztanak. Tehát remekül felhasználhatjuk arra, hogy megnézzük mely oldalakra kell odafigyelnünk.

Összegzés

A real-time web egyre nagyobb és érdemes résen lenni, hogy érrtékesebb felhasználók legyünk.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

lead time

A logisztikában az az időintervallum, amely alatt a megrendelés pénzzé tehető. Tovább

policentrikus marketingstratégia

A vállalat minden piacot önálló egységként kezel, és a helyi adottságokhoz igazodó egyedi... Tovább

Tovább a lexikonra