notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A népszavazás a Fidesz hatalmi érdekeit szolgálja - állítja az MSZP

hirdetes

A népszavazás a Fidesz hatalmi érdekeit szolgálja - állítja az MSZP

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az MSZP vezetõi szerint a március 9-i népszavazás nem a feltett kérdésekrõl szól, hanem a Fidesz hatalmi ambícióról. Errõl Kiss Péter és Juhász Ferenc beszélt az MSZP Baloldali Tömörülés Platformjának országos értekezletén szombaton Budapesten.


Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérje ajánlatunkat itt!


 

Kezdeményezõkrõl szól a népszavazás

Kiss Péter kancelláriaminiszter, a platform elnöke a Vasas Szakszervezeti Szövetség székházában tartott rendezvényen elmondta: a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról döntõ népszavazás nem e kérdésekrõl, nem az emberekrõl, hanem a kezdeményezõkrõl szól, akiknek a kérdésekre nincsenek is válaszaik, csak annyit tudnak mondani, "nem, nem, soha".

Az MSZP alelnöke szerint ha a parlamenti döntéshozás feladatát át akarják hárítani az emberekre, akkor helyzetbe kell hozni õket. Igaz politikai szándék akkor van az emberek megkérdezése mögött, ha tájékoztatják õket - fûzte hozzá.

Kiss Péter szerint ha igazából kíváncsiak volnának az emberek álláspontjára, akkor a kérdést úgy tennék fel, ki fizessen ezekért a szolgáltatásokért. Mindenki, vagy az fizessen picivel többet, aki igénybe veszi a szolgáltatásokat - tette hozzá.

A miniszter szerint a többség javát szolgáló politika, függetlenül a népszavazástól, továbbvihetõ, és egyre erõsödõ társadalmi támogatottságot lehet mögé szerezni. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök évindító beszéde hétfõn errõl fog szólni - mondta.

Ez egy olyan baloldali politika, amely kimondja, hogy a versenyben való részvétel jelent esélyt mindenki számára, de szükség van szolidaritásra is, amely a verseny megvívásához teremt jobb környezetet - fogalmazott. Hozzáfûzte: ez a két elem ez évtõl markánsabban fog a kormány politikájában látszani.

hirdetes

Hatalmi ambíciókhoz kötõdõ politikai eszköz

Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese, népszavazási kampányának koordinátora szerint ez a népszavazás hatalmi ambíciókhoz kötõdõ politikai eszköz, és az MSZP-nek a kampány során az a célja, hogy a társadalom minél szélesebb körét elérje, és azt mondja mindenkinek, hallgasson a józan eszére.

A politikus elmondta, hogy a szocialista párt kampánya a második szakaszába lépett, amelyben még erõsebben szeretnék azt üzenni, hogy az MSZP nem ért egyet a referendummal, és nemmel fog szavazni. Mondjunk három nemet! - hangoztatta.

Juhász Ferenc szerint a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló népszavazás nem szól másról mint 50 milliárd forint kivonásáról. Ez a három díj nem egyenlõ az oktatási vagy az egészségügyi reformmal, de annak fontos elemei, és szükségesek ahhoz, hogy változás következzen be - jelentette ki.

A népszavazási kampány koordinátora közölte: nem fognak Tarlós Istvánnal, a Fidesz népszavazási kampányának irányítójával politikai birkózásba fogni. Hozzátette: azt kérik a kormánytól, hogy végezze a dolgát, nem kell "ebbe a meccsbe" aktívan beszállnia.

A referendum nem az MSZP ügye

 Szigetvári Viktor, az MSZP népszavazási kampányának szakmai irányítója arról beszélt, hogy a referendum nem az MSZP ügye, és ezért arra kell használnia, hogy majd 2010-re támogatást szerezzen. Arra vonatkozóan, mit jelent az, hogy "nem a mi ügyünk" kifejtette: világszerte az a tapasztalat, hogy a kezdeményezõk sikeresek a népszavazás végigvitelében.

hirdetes

"Csodák nincsenek" - mondta, hozzátéve, jelenleg az igenek vannak többségben, és vannak olyan szocialista szimpatizánsok is, akik igennel szavaznak, ezért nagyon fontos a tájékoztatás. Szigetvári Viktor szerint a kampányban az az MSZP feladata, hogy saját szavazóbázisát, 1,2-1,3 millió embert meggyõze igazáról és vigye el szavazni.

A népszavazás a szocialista párt számára lehetõséget ad arra, hogy bizonyos dolgokban, stílusban, karakterben változtasson, míg bizonyos dolgokban ugyanazt folytassa - közölte. A kampánytanácsadó azt mondta: "nem tuti, hogy a ciklus második végére visszajön az a népszerûség, amit az MSZP valaha élvezett".

A népszavazás funkciója

A népszavazásnak az a funkciója, hogy elkezdje azt a politikai és kommunikációs fordulatot, amely 2010-ben újra esélyessé teszi ezt a pártot - mondta. A Fidesz szóvivõjének MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kormány a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetésével arra kényszeríti az embereket, hogy immár másodszor fizessenek azért, amiért egyszer már járulék formájában megfizettek.

A tandíjjal pedig azt üzeni a kormány a fiataloknak, hogy nem a tudás és nem a szorgalom számít, hanem a szülõk pénztárcájának vastagsága. "A népszavazáson az emberek igent mondhatnak a tudásra, az egészségre és a felelõs kormányzásra. Siker és jövõ kéz a kézben járnak, a jövõ pedig igennel kezdõdik" - fogalmazott közleményében Szijjártó Péter

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

lead time

A logisztikában az az időintervallum, amely alatt a megrendelés pénzzé tehető. Tovább

mérõeszköz

mérõmûszer, szoftver, etalon, anyagminta, segédberendezés, vagy ezek kombinációja,... Tovább

Tovább a lexikonra