notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Háromezren voksolnak külföldön március 9-én

hirdetes

Háromezren voksolnak külföldön március 9-én

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Várhatóan több mint háromezren voksolnak majd a szociális népszavazáson a külképviseleteken; közülük a legtöbben, majdnem négyszázan Londonban adják le szavazatukat. Az Országos Választási Iroda (OVI) világhálós honlapján közzétett, vasárnap délig összesített adatok szerint 3009 választó jelezte, hogy Magyarország 96 kijelölt külképviseletének egyikén kíván majd szavazni.

A határidõ lejárt


A külképviseleti névjegyzékbe vétel határideje pénteken délután négy órakor járt le, a választók eddig jelezhették, hogy március 9-én más állam területén tartózkodva is szavazni kívánnak. A pénteki határidõ jogvesztõ, így már nincs lehetõség arra, hogy bárki a külképviseleti névjegyzékbe vetesse magát.
hirdetes

Legtöbben Londonban szavaznak


A 96 külképviseleti szavazóhely egyetlen szavazókörnek számít; a belföldi szavazókörök száma pedig 10 951. A választásra jogosultak száma 8 millió 56 ezer, közülük 3 ezren jelezték péntekig, hogy külföldön kívánnak élni választói jogukkal. A legtöbben, 399-en Londonban, 268-an Brüsszelben, valamint 159-en Rómában járulnak majd az urnákhoz. Száz feletti szavazó jelezte még, hogy Bécsben, Münchenben, Párizsban, Dublinban és Szarajevóban adja le voksát.

A kérdések rögzítése

hirdetes

Egyetlen szavazót várnak majd Brazíliavárosban, Buenos Airesben, Damaszkuszban, Hanoiban és Szöulban. Az adatokban nagyságrendi változás már nem várható. A külképviseleti szavazókörökbe nem az Állami Nyomdában kinyomtatott szavazólapok kerülnek; csak a biztonsági elemekkel ellátott íveket küldik ki a követségekre. A külképviseleten dolgozók feladata lesz majd, hogy a biztonsági ívekre (az elõzõ országgyûlési választásokra beszerzett) különleges gépekkel rányomtassák a kérdéseket.

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

geocentrikus marketingstratégia

A vállalat minden piacon azonos marketingtevékenységet valósít meg. Tovább

referenciacsoport

A referenciacsoportok mindazok a csoportok, amelyek az ember attitűdjeire vagy magatartására... Tovább

Tovább a lexikonra