notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Megszorító vagy reform csomag, mondhatjuk Gyurcsány csomagnak is.

hirdetes

Megszorító vagy reform csomag, mondhatjuk Gyurcsány csomagnak is.

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Érvek és ellenérvek, pro és kontra a megszorító csomag avagy Gyurcsány csomag mellett és ellene. Ki milyennnek értékeli a reformcsomag elemeit most. Összeállításunkból kiderül

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Az SZDSZ és az MDF nem közölt olyan érdemi cikket a Gyurcsány (megszorító, reform stb.) csomagról, melyet közölhetnénk, ezért lássuk névsor szerint a két nagy párt véleményét.

Fidesz és a Gyurcsány csomag

Magyarázkodik a kormány


2006. augusztus 16. 11:17

A szocialisták a nemrégiben indított Ezért-kampánnyal azt próbálják megmagyarázni az embereknek, hogy miért csapták be õket a választások elõtt - errõl Cser-Palkovics András és Soltész Miklós beszéltek szerdai sajtótájékoztatójukon.

Ahogy azt bejelentették, a megszorító csomag szükségességét magyarázó kampánnyal kezdte, és a helyi fejlesztések ígéretével folytatja az önkormányzati választási kampányát az MSZP - fogalmazott sajtótájékoztatóján Cser-Palkovics András, a Fidesz képviselõje. Rámutatott: a szocialisták internetes oldalt indítottak (ezert.hu), tájékoztató füzeteket gyártottak, újsághirdetéseket adtak fel, óriásplakátokat nyomtattak és telefonos kampányt indítottak, hogy élét vegyék a megszorító csomagnak.

A politikus emlékeztetett Gyurcsány Ferenc elhíresült mondatára, mely szerint "nem kell félni, nem fog fájni". Az MSZP mostani kampányával elismeri, hogy a miniszterelnök ismételten nem mondott igazat, mert bizony sajnos már fáj is. Fáj a családoknak, a nyugdíjasoknak, a fiataloknak, a vállalkozásoknak - tette hozzá.

"Gyurcsány Ferenc azt is mondta, hogy "a politikai magán kezdi a megszorításokat" - hangsúlyozta Cser-Palkovics, kiemelve: ezzel szemben a legnagyobb kormánypárt most több tízmillió forintos reklámkampányba kezd, hogy megmagyarázza a hetekkel ezelõtt a kormánypártok által megszavazott Gyurcsány-csomagot. Nem lehetne ebben a helyzetben önmérsékletet tanúsítani a szocialistáknak, és nem költeni el ennyi pénzt reklámkampányra? - fogalmazta meg kérdését. Hozzátette azt is, hogy az MSZP most azt mondja, hogy a "válaszadás felelõsségét is vállalja". Hetekkel a csomag elfogadása után? Nem elõtte kellett volna egyeztetni, õszintének lenni? - fûzte hozzá.

hirdetes

A képviselõ rámutatott: nincs összhang az MSZP reklámkampánya, valamint a kormány dokumentumai között. Ellentmondásos az ezert.hu, illetve a PM tanulmány, ugyanis a minisztérium szerint az áfa-kulcs emelése a szegényebbeket terheli meg jobban. Mint fogalmazott, az ezert.hu a lehetséges második Gyurcsány-csomagra vonatkozóan is tartalmaz elemeket, hiszen az egészségügyi fejezet a nyugat-európai példára hivatkozva sugallja a vizitdíj bevezetését is.

- Sajnos mára egyértelmûvé vált, hogy a kormányzati intézkedések drasztikusan növelik emberek terheit, ártanak a gazdaságnak. A kormány a lehetõ legrosszabb irányban indult el, hiszen lassítják a gazdaságot, rontják a versenyképességet, a csomag igenis fájni fog Magyarországnak, családok ezreinek megélhetését teszi kockára - hangsúlyozta a képviselõ, majd így folytatta: már önkormányzati fejlesztéseket ígérnek. Április elõtt is ígértek, de azokat nem tartották be. Mennyire vehetõk komolyan az MSZP ígéretei a helyhatósági választásokon? A kérdés az, hogy az önkormányzati választások után jönnek-e az újabb csomagok, majd néhány hónappal rájuk az újabb ezert.hu nevet viselõ reklámhadjáratok?

Soltész Miklós a kormányzati pazarlás részleteire hívta fel a figyelmet. Elmondta, Gyurcsány Ferenc megszorító intézkedéseket hozott, miközben Iraknak elengedte a 40 milliárdos adósságát, miközben Kazahsztán 100milliárdos adósságát egy Bahamákon bejegyzett cégnek 6 milliárd forintért adta el. A KDNP-s képviselõ az Airport eladásából származó bevétel után is érdeklõdött, és rámutatott arra is, hogy Magyarországon kétszeres áron építenek autópályát, mint a környezõ országokban.

"A terhetek a Gyurcsány-kormány a családokra terheli, sõt idén még a 13. havi családi pótlékot is megszüntették" - hangsúlyozta Soltész Miklós, aki kiemelte: 2006-ban 50-70 ezer forinttal fognak emelkedni a családok terhei.

fidesz.hu

 

Az MSZP és a reform csomag

VÁLASZOK, AMELYEK MINDENKIT ÉRDEKELNEK

mszp.hu, 2006. augusztus 15.

Írásban, géphangon, élõben és telefonon

hirdetes

 
Miért? – halljuk a kérdést nap, mint nap, villamoson, buszon, társaságban. Miért kell emelni a gázárat, miért sarcolják tandíjjal a továbbtanulni vágyókat, miért akarják emelni az egészségügyi járulékot, amikor évtizedek óta fizetjük a tébét – és így tovább. Ezért – válaszol a kérdésekre az MSZP, az ezert.hu nevet viselõ honlapján.

Sorra veszi az Új egyensúly program fejezeteit: állam, egészségügy, felsõoktatás, vagyonelszámoltatás, közteherviselés, gázártámogatás. A honlap lehetõséget ad arra is, hogy az olvasók megírják az intézkedésekrõl a véleményüket. Ha ezt kevésnek találják, a szocialista párt honlapjának fórum rovatában mód van a vitatkozásra is.

Az internetes tájékozódáson túl más forrás is rendelkezésére áll az érdeklõdõknek. Ha felhívják a 06-40-33-44-55-ös kék számot, a nyomógombok segítségével itt is meghallgatják az Új egyensúly program részleteit. Ezeken túl – az olcsóbb állam alponton belül, ugyancsak a nyomógombok segítségével – néhány, gyakran elhangzó kérdésre is választ kaphatnak.

Megtudhatják, hogy miért éppen most kerül sor a megszorításokra, hogy van-e ellentét a szocialisták választási programja és az Új egyensúly program között, hogy ez utóbbi a baloldali elveket kívánja-e megvalósítani, hogy részletesen milyen kormányzati intézkedések lesznek, és arról is szó esik, hogy mi a különbség a mostani lépések és a Bokros-csomag között.

Ha a hallgatónak mindezeken túl még kérdése lenne, azt „élõben” fölteheti az operátornak, aki abban az esetben, ha nem tudna válaszolni, továbbítja azt egy, a témában járatos szakembernek, és az érdemi információt néhány napon belül telefonon közlik a kérdezõvel.

 

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

marketingauditálás

Egy vállalat marketingkörnyezetének, -célkitűzéseinek, -stratégiájának és... Tovább

skontó

Engedmény a készpénzzel, vagy a fizetési határidő előtt fizető vevőnek. Tovább

Tovább a lexikonra