notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A karácsonyi időszakban sokkal többet költünk

hirdetes

Rekordméretű forgalomra számítanak decemberben a kiskereskedők

SzSz
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A karácsonyi időszak előtt az Országos Kiskereskedelmi Szövetség (OKSZ) rekordméretű kereskedelmi bevételre számít. December hónapban ez a forgalom megközelítheti akár az 1200 milliárd forintot is. 

Karácsony költés

Az M1 Forint, fillér című műsorában Vámos György az OKSZ főtitkára beszélt arról, hogy a magyarok már novemberben megkezdeik a karácsonyi készülődést. Ennek az az oka, hogy sok webáruházban elkezdődik a fekete péntek akciósorozat. Idén az OKSZ 6 százalék feletti kiskereskedelmi forgalomnövekedésre számít decemberben, amely rekordméretű lehet. 

Sok webáruházban nem csak egy napon át tartanak a hatalmas kedvezmények, hanem már akár egy egész hónapon keresztül. Ilyenkor sokan kihasználják ezeket az akciókat és előre megvásárolják a karácsonyi ajándékokat. Persze, az üzletek és a webáruházak is folyamatosan tájékoztatják az embereket a közelgő karácsonyi akciókról egyaránt. 

hirdetes

Azonban nem csak karácsonyi ajándékokat, de élelmiszert is többet vásárolunk ebben az időszakban. Decemberben az élelmiszerboltokban a vásárlások értéke 20-25 százalékkal nő. – mondta el Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi KFt. kommunikációs igazgatója. Hozzátette, hogy az év többi hónapjához képest a decemberi vásárlások értéke akár 30 százalékkal is megnőhet, nem csak az élelmiszer-kínálatnak, hanem a különböző dekorációs termékeknek és ajándékoknak köszönhetően. Idén várhatóan a tavalyi évhez képest 3-4 százalékkal nagyobb forgalmat várnak a kereskedők. 

hirdetes

A szövetség főtitkára azt is elmondta, hogy nem csak a web-, és nagy áruházak forgalma ugrik meg decemberben, hanem a kiskereskedelmi forgalom egésze is. Az emberek többsége mind élelmiszerből, iparcikkekből, ajándékokból a nagy részét decemberben vásárolja meg. Idén az élelmiszer-forgalom várhatóan csaknem százmilliárd forinttal ugrik meg. 

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

igazolás (verifikálás)

annak megerõsítése objektív bizonyíték szolgáltatásával, hogy az elõírt... Tovább

auditcsoport

egy, vagy több auditor , aki auditot végez 1. MEGJEGYZÉS: Az... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Gazdaság Hírek