notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ha meglátunk egy kínai feliratot, már elkap minket a pánik: megcsappant a kínai boltok, kínai piacok, és kínai éttermek forgalma a koronavírus miatt

hirdetes

Ha meglátunk egy kínai feliratot, már elkap minket a pánik! Van okunk ennyire rettegni?

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Egy jó kínai édes-savanyú csirke? Még mit nem! A Kínából induló koronavírus miatt még csak a kínai negyedek, piacok, éttermek, boltok közelébe sem merünk menni. A legnépszerűbb kínai piacokon, és éttermekben is nagyon látványosan megcsappant a forgalom.

A koronavírus miatt nem megyünk a kínai piacok környékére

Rettegünk mindentől, ami kínai

Ha tennél egy kört a józsefvárosi piacon, a Monori Centerben, vagy esetleg a Sárkány Centerben, de nyilván nem teszel, mert félsz, akkor csupán a sorok közt lézengő emberekkel találkoznál, az eddigi nagy tömegnek nyoma nincs. Alig van egy-két olyan ember, aki nem Ázsiából származik. Egyértelműen a vírus miatt nem jönnek az emberek. A hónap végén mindig kevesebb a fogalom, de a mostaninál lényegesebben többen szoktak lenni.

A kínai éttermeket is érinti a visszaesés

A kínai éttermekkel kapcsolatban mindig is volt egyfajta előítélete a társadalomnak. Biztos már te is többféle mendemondát hallottál a feldolgozott húsok származásával kapcsolatban. Most ezek még inkább előkerülnek, és a legtöbb étterem pang az ürességtől. Még a Monori ikonikus kínai éttermében is jelentős a visszaesés, a HeHe-ben normális esetben szombat ebédidőben már alig találni szabad asztalt, most viszont alig akad olyan vendég, aki nem ázsiai. 

hirdetes

Meddig tarthat ez az állapot?

A tulajdonosok bizakodóak, és azt remélik tavaszra minden visszaáll a normális kerékvágásba. De vannak olyanok, akik szerint még csak most jön a java, ugyanis most fognak visszatérni Európába a kínai holdújévet otthon ünneplők, ami még nagyobb felfordulást fog majd kelteni. De nemcsak a vendégek tartanak a járványtól, a közösségben is fel-fel üti a fejét a félelem szaga. A széthúzás jelei jól érzékelhetőek, sokan bizalmatlanok azokkal, akik Kínában töltötték az év eleji vakációjukat. Ha a kínaiak is gyanakvóak a kínaiakkal szemben, akkor mégis mit várunk másoktól, magunktól?

hirdetes

Nem csak hazánkban tapasztalható ez a jelenség

Természetesen nem csak Magyarországon kezdődött meg egy ilyen negatív hullám a kínaiakkal szemben, az egész világot érinti ez a probléma. A félelem pedig mindig a legrosszabbat hozza ki az emberekből, ezért felszínre törtek a rasszista vélemények is. Franciaországban nagy botrányt kavart például, hogy „Sárga Veszedelem” címen hoztak le egy cikket a koronavírus járvánnyal kapcsolatban. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

direct response

Válaszra ösztönző Direct Marketing vagy egyéb marketing tevékenység. Eszközei lehetnek:... Tovább

mérési folyamat

mûveletek összessége egy mennyiség értékének meghatározáshoz Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia