notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Otthoni rituálé karantén alatt - Alakítsd ki ezeket a rituálékat, hogy boldog és egészséges legyél

hirdetes

Bezárva a négy fal közé? Alakíts ki olyan rituálékat, amik boldoggá és egészségessé tesznek

CZs
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Hogy bírod a bezártságot? Ha jól számolom, legtöbbünk már jó néhány napja tengeti otthon az idejét. Vannak, akik könnyebben, mások kevésbé jól birkóznak meg vele, de bármelyik csoportba is tartozz, egy biztos: előbb vagy utóbb azért adódhatnak nehézségek.

Rituálék karantén alatt

Annyira vágytunk az otthon maradásra…

Emlékszel még azokra a nyűgös reggelekre, amikor a téli sötétségben és hidegben kellett munkába indulnod, és azt kívántad, bárcsak otthon maradhatnál? Bárcsak alhatnál még egy kicsit? Bárcsak lenne időd végre megcsinálni a nagytakarítást, vagy ki tudnád végre rámolni a hűtőt, vagy lenne időd elolvasni a könyvet, amit már vagy fél éve megvettél?
Aztán egy szempillantás alatt valósággá vált, amit kívántunk, de azért nem egészen így gondoltuk, igaz? Na, most aztán megnézhetjük magunkat, most aztán van idő a hűtőre, és olvasni is jut.

Hogy be ne csavarodjunk…

Azért nem mindenkinek van ám olyan rengeteg sok ideje. Sokan home office mellett igyekeznek egyben tartani a háztartást, meg úgy egyáltalán a családot, és gondoskodni arról, hogy a gyerekek az online oktatás alatt se felejtsék el, hogy iskolába „járnak”, meg hát ott az a rengeteg bizonytalanság és kérdés, ami nap mint nap felmerül. Napjaink információ áramlása közepette egészen elszoktunk a tökéletesen kiszámíthatatlan és beláthatatlan dolgoktól, így a vírus, az egészségügy vagy a gazdaság állapota és jövője sok-sok kérdést felvet.

hirdetes
hirdetes

Már több cikkünkkel is segítettünk, hogy ebben a nehéz, és új kihívásokkal teli helyzetben se csavarodj be, hogy kihasználd az otthonlét lehetőségeit, és hogy általánosságban jól érezd magad. Ennek a cikknek is ez a célja. Olyan napi rituálé-ötleteket ad, amik egyrészt segítenek keretet adni a napodnak, másrészt boldogsággal töltenek el, gondoskodnak fizikai és/vagy mentális egészségedről. 

Nagyon fontos, hogy ezek a rituálék rendszeressé váljanak, de nem összekeverendők a napi rutinnal. Fontos, hogy ne váljanak „rutinná”, már a szó negatív értelmében. Fontos, hogy minden nap élvezd őket, hogy minden nap boldogságot nyújtsanak. Ha csak azért csinálod őket, mert megszoktad, vagy mert jó ötletnek tűnt, és itt olvastad őket, pont a lényeg nincs meg. Alakítsd át a felsorolt ötleteket sajátoddá, életvitelednek, családodnak és lehetőségeidnek megfelelően.

Lapozz a következő oldalra az ötletekért!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

minõsítési folyamat

az elõírt követelmények teljesítési képességét bizonyító folyamat 1. MEGJEGYZÉS:... Tovább

Belső referenciaár

Az az érték, melyet a fogyasztó egy adott áruért indokoltnak tart megadni. Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek