notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Regionális fejlesztési program: már 877 támogatott képzés

hirdetes

Regionális fejlesztési program: már 877 támogatott képzés

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Idén novembertõl már 157 képzõintézmény 877 képzésébõl választhatnak a jelentkezõk a Regionális Fejlesztés Operatív Program keretében; eddig 12 ezren jelezték részvételi szándékukat a képzési programban - közölte a képzéseket koordináló szervezet. A legnépszerûbb képzések közé tartoznak az OKJ-s szakképesítést adó kereskedõ vállalkozó, ABC eladó, valamint gépkezelõi tanfolyamok. A 2005-ben elindult program közel kétmilliárd forint keretösszegû központi képzési programja régióspecifikus szakmai továbbképzések és szakképzések támogatását teszi lehetõvé vállalkozások, alkalmazottak és önfoglalkoztatók részére.

 

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

ROP 2007

A képzést sikeresen elvégzõk költségeik jelentõs részét támogatásként megkapják - olvasható az MTI-hez eljuttatott háttéranyagban.

A vonatkozó program Magyarország mind a hét régiójában az adott régió fejlesztési stratégiája alapján meghatározott kiemelt ágazatokra koncentrál. Célja, hogy a régiók szakemberhiánnyal küzdõ, kulcsfontosságú ágazataiban és a hiányszakmákban legyen megfelelõ szakmai ismeretekkel rendelkezõ munkaerõ.

hirdetes

Közel 300 kurzus már elindult, ezekre 3.700-an jelentkeztek, közülük hétszázan 115 kis- és középvállalkozás alkalmazottjaként járnak a képzésekre. Háromezren az egyéb alkalmazotti és önfoglalkoztatói körbõl kerül ki. Idén november elejéig 89 képzés zárult le. A legtöbb - összesen 89 - képzés a Közép-Magyarországi Régióban indult. A képzések folyamatosan zajlanak, ezekben jelenleg 2.462-an vesznek részt, legtöbben, 495-en az Észak-Magyarországi Régióból.

hirdetes

A támogatás mértéke vállalkozásoknál a képzési díj 60 százaléka, alkalmazottak és önfoglalkoztatók számára legfeljebb 80 százaléka, értéke maximum 250 ezer forint/fõ. Az átlagos képzési díj, az eddigi adatok alapján 139.000 forint. A képzéseknek, amelyekbe elõreláthatólag 2007 õszéig folyamatosan lehet bekapcsolódni, 2007. december 31-ig le kell zárulniuk.

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Magyarországon a környezet- és természetvédelmi... Tovább

helyesbítés

tevékenység egy észlelt nemmegfelelõség megszüntetésére 1.... Tovább

Tovább a lexikonra